Ahoj, jsem žákyně osmé třídy. A začínám přemýšlet, kam na střední. Ve škole mě baví jazyky, chemie a přírodopis. Ale nemám ráda předměty, jako je výtvarka a tělocvik. Ale nejsem manuálně zručná, prostě mi nejde dělat s rukama. A také mi moc nejde matika. Ale známky špatné nemám, na vysvědčení mám vyznamenání pár dvojek.
Výtvarka na SŠ není, pokud to není umělecká škola. Některá gymnázia mají volitelnou výtvarku (a hudebku).
Známky máš pěkné. Co zkusit gymnázium se třídou zaměřenou na biologii a chemii, případně jestli ji nemají, tak běžná třída a ve vyšším ročníku si zvolit semináře z Bi a Ch.
Matiku máš bohužel na všech školách je jenom dost obtížnější než na ZŠ. Doporučil bych ti chemickou, ale tam bohužel musíš také počítat a matika zrovna tam není lehká. Záleží jaké všechny jazyky aktuálně teď umíš. Jestli Ti mohu poradit, neber jazyk jako cíl, ale jako prostředek ke studiu nějakého oboru v zahraničí. Zkus se zeptat učitele který má přihlášky na střední školy na starost. Ten by ti určitě mohl poradit a doporučit co studovat. Možná to zkusit jako doktorka pokud tě baví přírodopis a chemie, ale tam nevím jak to je s matikou.
anca*
Matika mi moc nejde, ale jsem schopna se jí nějak naučit. Z matiky mám 2 Z fyziky, chemie i přírodopisu 1
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.