Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jak dlouho se naučit 350 stran textu?

Od: sarahh odpovědí: 12 změna:
Ahoj, čeká mě obtížná zkouška, na kterou je třeba se naučit 350 stran (A4) textu, pouze teorie, žádné příklady.
Kolik odhadujete, že to zabere času? Jak rychle se učíte třeba vy?
Díky za názory a zkušenosti.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
To je velice individuální.
Aktuálně mám problém udržet v paměti víc než tři položky z nákupního seznamu, při čtyřech už si to musím napsat..
Ale do práce ještě trefím...

hodnocení

3x

Záleží na tom, jestli víte "o čem je řeč" nebo se jedná o text úplně neznámý, jestli je nutná přesnost nebo se dá něco "okecat" či logicky odvodit, jak se ne/umíte učit, jestli jste klidná nebo ve stresu... těch proměnných je moc.

350 stran běžné beletrie zvládnu za den a i bez snahy o zapamatování (proč taky, že?) bych hrubý obsah zvládla reprodukovat několik dní poté. Ovšem v práci si píšu na papírek každou poznámku a nakupuju podle seznamu *smich*

hodnocení

1x
350 stran? V průběhu čtení bych už nevěděl , o čem byla první stránka *haha*

liska5
hodnocení

1x

Podtrávám podstatné, vypisuji do schémat a ještě s barevným odlišením. Tím se mi to líp zapamatuje. Rozhoduje, jak moc té faktografie v textu je a zda tomu rozumíte. A taky, jestli Vás ten obor baví, zajímá.

hodnocení

0x
Doslovných 350 stran textu se člověk nenaučí nikdy. Pokud jde jen o nějaké ponětí o obsahu, bude to silně individuální. Jinak já se přidávám k ostatním - malý nákup musím psát. Když jdu do sklepa pro tři věci, přijdu se dvěmi :)

Já se dvěma ;). A jedna z nich nebyla na seznamu :-D.

Posílá babka dědu do krámu: "Kup dvě věci - chleba a maslo. Dvě věci!"

Děda se vrátí, položí na stůl kartáček na zuby a babka na něj vyjede: "Sklerotiku! Dvě věci jsem říkala! Kde máš pastu?"

@jedubabicka nekecám - jednou jsem poslala manžela pro chleba, máslo a mléko. Měla jsem chřipku, doma dvě děcka a potřebovala jsem jim dát něco k večeři. Muž mého života statečně odešel do obchodu, a když přišel, přinesl nanukový dort a pivo. Přísahám.

Já teď nesl do sklepa konzervu s tím, že donesu se starší expirací - na večeři. Pochopitelně jsem přišel bez ní :)

@inzinyrka - Někteří chlapi jsou všichni stejní *smich* To jsem takhle poslala toho mého pro rohlíky s tím, že budu potřebovat strouhanku na nedělní řízky (v dobách, kdy se v sobotu v poledne nekompromisně zamykaly obchody). Vrátil se se šiškou chleba a vysvětlením, že rohlíky už neměli...

liska5

Byla jsem ve 3.třídě a poslali mne pro sádlo. Šla jsem do města půl hodiny tam, půl zpátky... a přinesla jsem medvídka! Krásného, světle žlutého, plyšového. Akorát mi stačilly prachy. Já jsem prostě cestou zapomněla, pro co jdu, tak abych aspoň něco hezkého přinesla.*alene* Stokrát jsem to měla na talíři:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]