Nejste přihlášen/a.
Záleží na tom, jestli víte "o čem je řeč" nebo se jedná o text úplně neznámý, jestli je nutná přesnost nebo se dá něco "okecat" či logicky odvodit, jak se ne/umíte učit, jestli jste klidná nebo ve stresu... těch proměnných je moc.
350 stran běžné beletrie zvládnu za den a i bez snahy o zapamatování (proč taky, že?) bych hrubý obsah zvládla reprodukovat několik dní poté. Ovšem v práci si píšu na papírek každou poznámku a nakupuju podle seznamu
Posílá babka dědu do krámu: "Kup dvě věci - chleba a maslo. Dvě věci!"
Děda se vrátí, položí na stůl kartáček na zuby a babka na něj vyjede: "Sklerotiku! Dvě věci jsem říkala! Kde máš pastu?"
@jedubabicka nekecám - jednou jsem poslala manžela pro chleba, máslo a mléko. Měla jsem chřipku, doma dvě děcka a potřebovala jsem jim dát něco k večeři. Muž mého života statečně odešel do obchodu, a když přišel, přinesl nanukový dort a pivo. Přísahám.
@inzinyrka - Někteří chlapi jsou všichni stejní To jsem takhle poslala toho mého pro rohlíky s tím, že budu potřebovat strouhanku na nedělní řízky (v dobách, kdy se v sobotu v poledne nekompromisně zamykaly obchody). Vrátil se se šiškou chleba a vysvětlením, že rohlíky už neměli...
Byla jsem ve 3.třídě a poslali mne pro sádlo. Šla jsem do města půl hodiny tam, půl zpátky... a přinesla jsem medvídka! Krásného, světle žlutého, plyšového. Akorát mi stačilly prachy. Já jsem prostě cestou zapomněla, pro co jdu, tak abych aspoň něco hezkého přinesla. Stokrát jsem to měla na talíři
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.