Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyloučeni ze školy

Od: sophinator odpovědí: 19 změna:
Dobrý den, chtěla bych vás uvést do mé situace a slyšet vaše nazory či rady.
V úterý šla spoluzacka1 řešit za nějakou náhodnou učitelkou zprávy mezi ni a studentkou která vyšla ze školy už před rokem a šla řešit zprávy ze se ji údajně vysmivala a nějak ji sikanovala a já se spolužačkou2 jsme se tomu mely smát a prý i rozesílat což je nesmysl protože obě jsme ty chaty jenom viděly od ostatních co si to posílaly (ve zprávách si bývalá studentka psala se spoluzackou1 o tom jak to má rada a ta ji psala ze ji svaze a zbicuje ze je to neposlušny kralicek)
a jediné co jsem se dozvěděla (od ostatních protože mi ucitelka řekla ze mi nic nemůže říct i když se to týká me a já o ničem nevím) je ze se nějak posmivame spoluzacce3 což je zároveň i naše nejlepší kamarádka která se nějak začala bavit se spolužačkou1 zatímco spoluzacka3 založila tak před půl rokem skupiny a pomlouvani spoluzacky1 a psala tam a fotila ji a posmivala se ji převážně jen ona ale to už nikoho nezajímá i když máme důkazy a můžeme cokoliv ukázat
ve středu jsem nebyla ve škole protože jsem zaspala a spoluzacka2 mi napsala co se děje a když jsem říkala ze tam pojedu to řešit tak mi vzkázala od učitele ze tam není co vyřešit ze to je podmínečné vyloučeni a 3 z chování. řekla jsem si ze ok tak to půjdeme říct proste ve čtvrtek svoji verzi jak se to stalo ale než jsme tam došly (první dvě hodiny jsme měli telocvik a potom přednášku) tak si spoluzacku2 vytáhli z třídy a říkali ze je proste vyloučena ze jsme jim prý v šatně vyhrozovaly ze je zbijeme a ona ze se boji prý o svoje zdraví tak to šla hned oznámit načež nás hned vyhodili a vzali čipy
a tím vyhrozovanim ze ji zbijeme si vzala asi z toho ze jsme docházely z šatny a spoluzacka2 mi jen řekla ze vypadaly ze nám napálí tak si asi to prebraly trochu jinak a ze my je prý chceme zbit:D
přišel rodičům dopis s vyloučením a podpisem ředitele ale potom když od spoluzacky2 mamka zavolala reditelovi tak řekl ze o ničem neví ze je cely týden mimo město
a my už fakt nevíme co dělat protože mě si ani nevyslechli co k tomu chci říct protože jsem údajně nebyla vůbec ve škole i když jsem se pozdravila s třídním a ten mi nic neřekl tak jsem myslela ze dobrý
ale prý tam není co řešit takže jsme automaticky vyloučené ze to je zavazna šikana ale kdybych měla možnost ukázat všechny zprávy jak to je tak by ty co nás nahlásily skončily nejhůř
takže asi jediné co nám zbývá je to řešit přes policii protože mi to rodiče nevěří a říkají ze se to určitě musí řešit minimálně dva týdny a ze se to určitě nemohlo odehrát všechno během dvou dnů i když to je na tom to co taky nechapu
tak by mě zajímal Váš názor na mou situaci jelikož jediné co řekla mamce jiná zase učitelka je ze mám jít na pracak ze tam proste není co řešit

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Tuším, že byste měla být vyloučena ze školy za prznění mateřského jazyka.

sophinator
hodnocení

jo? kvůli toho ze teď fakt nemám čas se zabývat nějakými carkami a hackami a velkými písmeny a chci proste poradit NORMÁLNĚ?
ml1

Jedna věc je normální lajdáctví - velká písmena, čárky, pravopis, nad tím vším dokážu přivřít oko. Nemusím si honit ego tím, že kritizuju něčí pravopis. Vynechanou diakritiku beru jako to nejmenší, neni vždy jednoduché ty symboly napsat (jsou lidi, co maji anglickou nebo jinou klávesnici).

Ale tady je to horší, text by měl být členěný do odstavců v logických místech a ne jen náhodně uprostřed věty. Dost blbě se to čte a já to po dvou "odstavcích" vzdal. Vypadá to, jako když člověk zkopíruje text z pdf a nezkoriguje to. Takže těžko poradim.

Na vyloučení natvrdo musí být nějaké opravdu závažné porušení. Co si pamatuju, dávala se jen podmínečná vyloučení. Třeba v učení ho měla celá třída o rok výše, poté co udělala nějaký průšvih (mám pocit, že zazdili nějaký školní výlet nebo něco takového).

hodnocení

4x

První co mě napadá, když tu tvoji slátaninu čtu, je co to je za školu, že tě tam ještě trpí. Ten pracák by určitě byl nejlepším řešením, ovšem pochybuji, že bys někde sehnala práci. Všichni musí být v zaměstnání včas a do školy, která začíná v 8 vstávat v 11, to opravdu může jen blbka. To bych tě opravdu chtěl poznat na živo!

hodnocení

1x
Jako to když zaspíš, tak prostě do školy nejdeš vůbec? S tímto přístupem můžeš ze školy vypadnout i bez průšvihu s šikanou. A zaměstnavatelé se o tebe taky poperou.
Ten problém s šikanou asi není tvůj jediný, předpokládám, že je to jen poslední kapka.
doplněno 24.03.23 11:32: Jinak samozřejmě proti rozhodnutí o vyloučení se můžete odvolat.
sophinator
hodnocení

tak měli jsme do 12 a když jsem vstala po jedenácté jaký to má smysl? než bych tam dojela tak je konec protože cesta trvá taky přes půl hodiny
a prave ze je jediný proto to tak řeším, ještě proč bych sikanovala svou nejlepší kamarádku a spoluzacku co mě občas doucuje matiku? to asi nedává smysl ne :D
Co člověk dělá v noci, když se vzbudí až v 11? Sociální sítě?
sophinator
hodnocení

ne, nevím od mala mám problémy se spaním a proste mám ze spím dokud mě nikdo nevzbudi protože budík nezabírá a asi mě zrovna rodiče nevzbudili a taky posledních par tydnu dodelavam maturitní projekt takže kombinace toho je taková ze přes víkend spím klidně i 16h
a odvolání jsem taky řešila hned ale na to mi bylo odpovězeno ze už se nedá s tím nic dělat
Odvolání se podává písemně a říkat vám mohli co chtěli, protože o odvolání rozhoduje krajský úřad.

hodnocení

1x
Zde se vyloženě bavíme o střední nebo respektive nějaké státem nepovinné škole. Myslím že ta šikana nebyla jediná, ale nemohu soudit co bylo předtím. Střední škola, VŠ apod. Není povinná nemusíte tam chodit, když se nechcete ničemu přiučit a být vzdělaná. Jedine co musíte je dodržovat nějaká pravidla. S každým porušením pravidel přichází trest. Můžete být ráda, že je to jen vyhození ze školy. V horším případě se tím mohla zabývat PČR.
sophinator
hodnocení

právě to bych byla radši kdyby se tím zabývala PČR protože jsem ani neměla možnost říct jak to je a jen mi proste přišel dopis. nikdy jsem nemela žádné problémy a z ničeho nic mě proste obvini holka která bere prášky na hlavu a různé věci a holka kterou nepustili minuly rok k maturitě kvůli toho ze lhala učitelům? a jim to budou věřit ze jsou důvěryhodné svědkyně a já které se to týká nic neřeknou ani nenechají říct?
Tam záleží na vícero faktorech vaše známky, chování, přístup při jednání, důkazy. Jedině tam zajít osobně a znovu se na celou situaci **s klidem** zeptat, ale zaspat při nějakém jednání taky není zrovna adekvátní.. A nepustit někoho k maturitě kvůli lhaní nelze. Jedině kvůli toho že to nemá smysl.
sophinator
hodnocení

tak ja taky ani nevěděla ze někoho “sikanuju” natož ze se něco takového řeší, mi proste přišlo jen oznámení ze mě vyloučili kvůli šikany a když jsem za nema přišla tak jen řekli ze není co řešit ze už mají svědka a důkazy. ale ja mám taky svědka a důkazy ale ty nikoho nezajímají. proto to půjdeme se všemi důkazy řešit v pondělí až tam bude ředitel protože aby mě vyloučili bez toho aniž bych ukázala své důkazy proti nim a ze jich nemám zrovna málo, mi jen připadá ze se nás proste chtěli zbavit. nevím proč, a určitě nejsem tak blba abych schválně někoho sikanovala nebo někomu něco dělala měsíc před maturitou
Pokud si vyloženě myslíte že se Vas chtěli zbavit zkuste to cestou soudní. Jedině východisko nevidím.

p23®
hodnocení

0x

Rada.

Chovat se slušně, nikoho nešikanovat, omluvit se. Nařídit si budík. Do školy chodit včas. Pak bude vše OK.

sophinator
hodnocení

prave jde o to ze jsem taky nikoho nesikanovala, kdybych měla řešit kdo mě sikanuje tak nedělám nic jiného, jen si to proste ta holka asi přebrala nějak po svém a udělala ze mě oběť i když s tím nemám pomalu nic společného
p23®

Pokud je to tak, jak píšete, tak bych to určitě řešila. Vyjádřila bych se k tomu a bránila bych se. Nedala bych se. Držím palce.

hodnocení

0x
Na všech školách, když se něco vyskytlo takhle vážného,kde by šlo o vyhození,tak se to vždy pečlivě prozkoumávalo a rozhodně to nebylo vyřešeno hned. Chtěli vidět veškeré důkazy,které kdo měl, takzvaně označený viník měl možnost vždy dokázat svou nevinnu. Ale v podstatě za šikanu tohoto typu lze považovat jakékoliv psaní a rozesílání nevhodných zpráv a fotografií dalším osobám. Nevím jak to stojí v zákonech vaší školy, každopádně si myslím,že byste měla dostat šanci l tomu,abyste prokázala to,že s tím nemáte nic společného. Řešili to vždy učitelky obou stran a ředitel,plus ti žáci,kterých se to dotýkalo. Je zajímavé,že Vás vyhodili aniž by o tom věděl ředitel školy. Tak bych si sjednala schůzku v co nejbližším termínu (pokud teda ředitel není zrovna někde na dovolené na Bahamách, pokud je,tak s jeho zástupcem). Kdybych byla nevinná (v tomto ohledu, jinak si to nemaluji růžově a určitě by se na Vás něco našlo, kdyby se hledalo,tak jako u skoro všech), tak bych bojovala za to,abych dokázala že s tím nemám nic společného.
sophinator
hodnocení

Ano prave jsem nedostala ani šanci se k tomu nějak vyjádřit. když jsem zasla za učitelkou tak jen řekla ze se nema co řešit ze je prý svědek a mají důkazy a když jsem chtěla třeba vidět ty důkazy tak řekli ze nemůžou to rozebírat a poslali mě domu. prave mamka volala řediteli a ten ze neví ze máme přijít v pondělí takže připravujeme důkazy co máme proti nim ale nemám jak dokázat ze jsem nic nerozesilala protože to logicky nikde není a jen mi řekli ze jsem to vymazala

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma podmínečné vyloučení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]