Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ano či ne gymnázium Čajkovského v Olomouci?

Od: pavlina1* odpovědí: 3 změna:

Ahojky,rozhoduji se o tom,jaké gymnázium vybrat pro mou 13 letou dceru,máte někdo nějakou referenci na gymnázium Čajkovského v Olomouci?Nerada bych udělala chybu,kterou by mi mé dítě vyčítalo...Děkuji za informace Pavla

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mrnikdo
hodnocení

0x

Ach jo, jeste je zde takova malickost a sice aby tvoje dcera udelala prijimacky. Gympl jako gympl, pokud je dcera chytra na VS muze jit i z obchodky. Vzpamatuj se!

pavlina1*

Tak zase tak blbá nejsem,abych nevěděla,že se na normální gymnázium dělají přijímačky...Já se ale ptám zrovna z opačného důvodu,protože na toto gymnázium přijímačky vůbec vypsány nejsou,což je mi právě divné.Proto jsem sem napsala dotaz na někoho,kdo má s touto školou nějaké zkušenosti.Nicméně děkuji za odpověď.

pu®
hodnocení

0x

Pavlíno, dívala jsem se na stránky školy a nevypadá špatně. Absence přijímacích Zk pro šestiletý program může být daná tím, že je zde obecně malý zájem (větší je na osmiletá/čtyřletá) gymnázia a ředitel předpokládá, že se mu třeba sejde stejně jen cca 30 přihlášek a nemá tedy smysl vypisovat přijímací zkoušky (je s tím dost práce a samozřejmě to stojí peníze). Takhle vezme 25 nejlepších a zbytek nepřijme. Někdy se to takto dělá, pokud je o program malý zájem - ale já bych to neviděla jako nezájem o školu obecně, jen o tento konkrétní program, jak jsem říkala. Tomu by nasvědčovalo i to, že v ostatních dvou programech PřZk jsou. A ještě jedno plus: ten šestiletý má být "španělská bilingva", tak jestli je dcera na jazyky, neváhala bych. Sama jsem šla z 8letého gymplu na 4letý jen proto, že ten 4letý byl zaměřený na živé jazyky (jako je ostatně i tento). Zaměření na škole je vždy dobrá věc, dítka se profilují ještě předtím, než do školy vkročí, bývají motivovaná... Nebála bych se toho. Nadto o španělštinu je zájem a bude ještě větší.. A kdyby se to dceři jo nelíbilo, za dva roky může přejít na jiné čtyřleté gymnázium. Já bych do toho šla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]