Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popis obrázku angličtina - jak říct větu?

Od: barunkaaa odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, poradíte mi někdo prosím, jaký je lepší použír čas? Mám popis obrázku který se popisuje v přítomném průběhovém, ale chci říct větu, že lidi tam vyadají jako rodina. Je lepší --> They look like family. / nebo je lepší They are looking like family. Prosím o rady. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ml1
hodnocení

1x

Já bych teda použil přítomný prostý, nenapadá mě proč průběhový. Asi bych volil nějaké takové věty: We can see some people in the picture. They look like family. (Možná bych použil: It look, there is a family. Ale pořád bych zůstal u přítomného) Prostě popis toho co vidíme. Ale asi je nějaký důvod, proč se chce zrovna ve vašem případě průběhový tvar.

Obrázky jsem zvyklý popisovat, jednak to často dělám (byť se jedná o jiný druh obrázků), jednak se to po nás na hodinách angličtiny hodně chtělo. (Než jsme začli číst text v nové lekci, tak jsme museli nejdřív popsat, co na těch obrázcích vidíme. Zdálo se to zbytečné, ale zase pak jsme si i v textu všímali věcí, které bychom třeba přehlédli.)

Ještě mě napadá, jestli look nepatří mezi slovesa, která průběkový čas běžně netvoří (nonaction (state) werbs).

vibe2*
hodnocení

0x

Časy pro vypravování (narrative tenses):

Minulý čas prostý
Minulý čas průběhový
Předminulý čas prostý
Předminulý čas průběhový
Budoucnost v minulosti

Které časy se ve vyprávění nikdy neobjeví?

Časy, o kterých jsme se zmínili, se ve vyprávění používají více či méně často.
Existují však časy, které ve vyprávění neuvidíte takřka nikdy, tedy s výjimkou přímé řeči (v přímé řeči se samozřejmě může objevit cokoliv). Jsou to časy, které se jakkoliv vztahují k přítomnosti:

přítomný čas prostý a průběhový
předpřítomný čas prostý a průběhový
budoucí časy

viz

helpforenglish.cz/...

krtek6
hodnocení

0x

Přítomný čas prostý...takže správná odpověď tady je ...They look like a family... průběhový tam být nemůže z principu toho, že oni nevypadají jak rodina pouze teď, ale už rodina asi byli jsou teď a ještě budou...

Přítomný čas průběhový se používá v situacích, které děláš pravě včil..které teď probíhají..proto se taky jmenuje "present continuous" ...continue= pokračovat

Přítomný čas prostý se použivá pro situace, které děláš teď, ale děláš s pravidelností. Většinou je poznávacím znamením informace o čase... děláš to teď, každý pátek, vždycky večer atd...

např. Snídám každé ráno. I have breakfest every morning. ...poznávací znamení tady té věty je časový údaj "každé ráno" Kdybych však chtěl říct jen...Snídám..teď včil...a není pravděpodobné, že to dělám každý den nebo to nechci zmínit...tak by ta věta byla jen ...I am having breakfest

:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]