Nejste přihlášen/a.
Prosím nemohl by jste mi někdo poradit jak se mám vypořádat s narýsováním tohoto ohnutí. Výkres dělám v Autocadu.
Popíšu ti můj způsob a uvidíš jestli ti bude vyhovat:
Od průsečíku os náboje s vnitřním drážkováním se posuneš o polovinu tloušťky v ose Y a nakreslíš vodorovnou usečku délky 90. Z tohoto bodu nakreslíš svislou usečku délky 30. Z tohoto bodu nakreslíš kružnici o poloměru 30. Protože já málokdy správně určím, kam mi autocad nakreslí úsečku po zadání délky a úhlu, tak to řeším tak, že vezmu tu svislou čáru do středu kružnice a kolem středu kružnice ji otočím o 30° proti směru hodinových ručiček. A protože jsem si tím otočením odstranil svislou čáru, tak si ji tam znovu dokreslím (od středu kružnice do koncového bodu úsečky s délkou 90). Pak z průsečíku pootočené úsečky a kružnice nakreslím kolmou úsečku délky 50. Teď pouze ořízneš kružnici s poloměrem 30 tak, aby z ní zůstal pouze oblouk. Vymažeš pomocné úsečky do středu kružnice a máš téměř hotovo. Dále pomocí offsetu 4mm vytvoříš čáry, které budou tvořit osy. A stejně pomocí offsetu 8mm vytvoříš druhou stranu ohnuté součásti. Nakonec na konci uzavřeš vnější obvod součásti a u náboje s drážkováním si přeneseš z půdorysu průsečík ohnutého plechu a náboje s drážkováním a v tomto bodě ořízneš čáry ohýbaného plechu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.