Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci se zeptat a poradit jestli ukoncit sš nebo ne

Od: saradixixix odpovědí: 15 změna:
Dobry den, jsem v prvaku, nebavi me skola a celkove uceni, trapim se na svoji skole a chci odtud pryc, bud to ukoncim a pujdu nekam, chtela bych na soukromou skolu nebo nekam, ale tady uz nechci byt, kolektiv a lidi okolo me, ucitele vsechno je spatne a mam z toho akorat depky.. problem je, ze nemam 9tridu ze zakladky, vezmou me nekam na skolu nebo po ukonceni tehle uz nebudu moct nikam? a popr. co mam delat az to ukoncim? mam jit na pracak a co po tom nebo kam mam vubec jit? co se stane po tom? jsem typ kterej chce uz vydelavat a mit penize, uceni me proste nebavi, dekuji za strucne odpovedi

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Jen aby tu za čas nebyl dotaz: Dobrý den, nedodělala jsem školu, která mě strašně nebavila, byl tam strašný kolektiv i strašní učitelé. Šla jsem raději hned vydělávat. Bohužel, na nekvalifokované posty všude čeká fronta Ukrajinců a dalších cizinců, takže jsem sehnala jen strašně mizerné zaměstnání za minimální mzdu, práce mě vůbec nebaví, je zde strašný kolektiv a strašné vedení. Kam mám jít, co mám dělat? Děkuji za stručné odpovědi..

hodnocení

4x

Při tomto písemném projevu a vyjadřování?

Radím SŠ určitě ukončit a to co nejdříve. Stejně ta SŠ musí stát za houby, pokud Vás s těmito "znalostmi" přijala a ještě nevyhodila.

Kdybyste viděl psaný projev čerstvých VŠ, které jsme nabrali.. Tahle to nejspáš tajně ťuká v hodině z mobilu pod lavicí.

Ne, jako to je někdy fakt úlet, když vám vývojový ing napíše mail "Prototip jsme nachystaly", tak máte pocit, že jste v nějakém ústavu. Už po pár mailech přesně vím, kde udělá další chyby, na co všechno "chyběl". Ale nejhorší je, že stejně jako nezvládá češtinu, nerozumí ani svému oboru. Máme se na co těšit..

To bude asi ta dnešní "škola hrou".

Známkami se děti nesmí stresovat, tak je raději zrušíme. Polovina dětí má papíry "na hlavu" a ta druhá polovina má buď papíry "dysgrafik" nebo "dyskalkulik". Všichni ale udělají VŠ jakou chtějí, protože jim přece nesmíme bránit dělat to, co oni sami chtějí.

To takhle povídá jeden absolvent VŠ druhému: "Když si představím, jaký jsem inženýr, tak se normálně bojím jít k doktorovi." *smich*

lmgify

@tomkk

> když vám vývojový ing napíše mail "Prototip jsme nachystaly"

Jsem ochotný vsadit, že je to průmyslovák. Ze střední si znalosti gramatiky nepřinesou a na VŠ se čeština neučí. Viděl jsem to sám na vlastní oči.

Mluvím samozřejmě o průměrech. Blbci i Einsteinové se najdou v libovolném zdroji uchazečů na VŠ.

hodnocení

3x

Vitajte v svete dospelych. Pracovat? Nech sa paci, so zakladkou budete mat taku fyzicky narocnu pracu, z ktorej chytite este lepsie depky a plat bude uplne smiesny.

Vas problem je jasny, lenivost. Bud sa budete ucit alebo budete cistit zachody na hlavnom nadrazi (to je priblizne zodpovedajuce skoncenej 8. triede ZS).

ltz
hodnocení

3x
Když už jsi v prváku, tak už uvažuj rozumněji, ne jako dítě. Školu potřebuješ k životu. Myslíš, že jinde na škole to bude lepší? A jestli jsi typ, co už teď chce vydělávat, tak si zase řekni: kam se vrtnu bez vzdělání, jak budou na mě hledět. Leda tak ti nabídnou venkovní městské práce, jako je údržba zeleně apod. A to za malé peníze.

riva
hodnocení

3x

Seber se a začni na sobě makat. Školu i její prostředí ber jako výzvu, kterou musíš zdolat. Se vzděláním se ti otevře podstatně víc možností. Já na stará kolena jako vysokoškolák půjdu na učňák, abych si rozšířil znalosti ve směru, který mě profesně míjel.

gg*
hodnocení

1x
Jak se vám povedlo začít chodit na střední školu bez ukončené základní školy?
lmgify

K přijetí na SŠ stačí mít ukončenou povinnou školní docházku ("odchozených 9 let"), ne ukončenou devítku.

Na SŠ může jít i ze sedmičky po trojím propadnutí (třetí propadnutí na konci té sedmičky).

Samozřejmě musí udělat přijímačky, jestli je škola má (povinné jednotné přijímačky z ČJ+Mat pro všechny maturitní obory).

ml1
hodnocení

1x

Mám za sebou dvě školy (po vyučení jsem si dal ještě průmku a protože jsem se trefil zrovna do mezery, kdy nebylo kam přistoupit (zavedla se povinná devátá třída), tak jsem ji jel taky od prváku) a tak vím, že prvák je vždy něco, co se prostě musí vydržet. To až další roky na sebe předměty začnou navazovat.

O vysoké, kde něco podobného platí tak první 4 semestry (myslím, že to byl třetí nebo čtvrtý, kdy jsem si říkal, jestli to mám vůbec zapotřebí) se ani vyjadřovat nebudu, to asi u Vás nehrozí.

Pokud nemáte vyhlédnutou školu, kam by Vás vzali, a která by Vás bavila (ovšem blbí učitelé, těžké učení a nesnesitelní spolužáci budou snad všude), tak bych se držel tam, kde jsem. Mělo by se začít obráceně, vyhlédnout si školu, zjistit za jakých podmínek a jestli by Vás vzali, a potom teprve si vyřídit přestup na tu jinou školu.

Se základkou se hledá zaměstnání dost blbě. Na druhou stranu pokud má člověk nějaký učňák tak má dvě možnosti, buď si založit živnost nebo se nechat "vykořisťovat" podnikatelem. Třetí možnost je potom dělat něco jiného, ale to je na stejné úrovni jako se základkou a to už tu někdo popisoval. Takže bych zvažoval i budoucí uplatnění, to je pořád s výučákem lepší než jen se základkou.

hodnocení

0x

Jako první by ses měla poradit s rodiči. Mohli byste se objednat na testy do pedagogicko psychologické poradny, abyste měli další informace k rozhodování. Je možné, že ti z nějakých důvodů nesedí konkrétní škola, je ale také možné, že nejsi studijní typ a bylo by lepší přejít na učební obor. Je to závažné rozhodování, ke kterému jsou potřeba další informace.

lmgify
hodnocení

0x

> nemam 9tridu ze zakladky, vezmou me nekam na skolu

Viz moje odpověď pod jinou odpovědí zde na stránce - k přijetí na SŠ nepotřebuješ mít ukončenou ZŠ. Můžeš se hlásit všude tam, kam se mohou hlásit "normální"lidi s devítkou.

> co mam delat az to ukoncim?

Vydrž ve škole do konce školního roku. Podej si přihlášku na svou školu snů stejně jako letošní deváťáci a běž na přijímací zkoušku, jestli ji škola, respektive tvůj zvolený obor, má (maturitní obory mají povinné přijímačky ČJ+Mat, učební obory typicky přij. zkoušky nemají).

Přihlášky se uzavíraly 1.března. *plac*Zkus ještě s rodiči zavolat řediteli té školy snů, jestli by ještě tvoji přihlášku nepřijal. Jinak asi budeš muset počkat na 2.kolo přihlášek.

Vyber si obor, který tě bude bavit. Pak ti ani nepřijde, že chodíš do školy, protože se tam budeš těšit.

Hodně štěstí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]