Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stydím se mluvit anglicky před příbuznými

Od: herd® odpovědí: 6 změna:
Ahoj spíš to patří do rubriky společnost, ale mám takový zvlášní blok nebo strach nebo stydění:
Když mě někdo zrodiny se ptá, jak se řekně anglicky nějaké slovo (většinou chce znát právě výslovnost), tak to nechci říkat jak se má správně po britsku třeba, ale řeknu to ani ne "czenglish" ale vyloženě skoro jako kdyby to bylo české slovo..
- Je to jen před příbuznými. Pokud jsem bez nich v společnosti, kde se mluví anglicky, tak nemám problém zapadnout na komunikovat co nejagnličtěji
- Angličitina mě baví, měl jsem jedničky., Řekl bych že ji mám na vysoké úrovni.

- Z využití angličtiny: převážně vstřebávám (přijímám)informace : 1. čtením, 2. posleche. naopak moc nemluvím

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

churchill
hodnocení

1x

Tak se nestyď, o nic nejde.

hodnocení

1x
Ahoj.
To je otázka nízkého sebevědomí.
Tím že budeš před příbuznými mluvit, postupně stud opadne.

break
hodnocení

0x
Tak to trénuj. Nikdy nebudeš mít přízvuk jak rodilej, ale můžeš se tak zdokonalit, že znejistíš rodilý mluvčí.
Se strachem se cizí jazyk nenaučíš. Musíš ten strach odbourat.

kmet
hodnocení

0x

Je to normální, protože Čech pozná jiného Čecha, když mluví anglicky tak, jak třeba mluvil když žil v UK a hodně vyslovuje a hodnotí to negativně, jako "na co si hraje", nebo "ten si tu hubu ukroutí" a tak.

nmgfdsa
hodnocení

0x

Nemaluj lucifera na omitku, žádné anglicky nehovořici, nemluvi eňo ňúňo, hlavně v USA dokonalá english neegzistuje. Každé tam mluvi trošičku jináč, podle teho odkáď pocházi, číňan, který mluví anglicky nebo ind, i když je třeba v usa pár generací, tak pořád se nandou malé odchylky. Bavit se o pojmu "nejagnličtěji" vlastně je pitomost.

zaseja
hodnocení

0x

Myslím si, že by ses měl nejdřív věnovat zvládnutí češtiny a pak se teprve pustit do angličtiny, ta čeština ti zatím nějak extra nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]