Nejste přihlášen/a.
Školy a zejména střední odborné školy a učiliště mají většinou nedostatek žáků a tak jistě s radostí přijmou žáky třeba i poslední den v srpnu.
Zkuste se podívat na stránku informací o školách a oborech www.infoabsolvent.cz, kde si najdete a odkliknete, co vás zajímá, například Karlovarský kraj a hned se vám vypíše seznam škol podle oborů a v tom můžete vybírat dál.
Po kliknutí na zvolenou školu se otevře stránka s podrobnějšími údaji o škole.
Vážně bych neřekla, že odborný školy mají nedostatek uchazečů - tyhle ročníky, co jsou teď (loňský deváťáci, letošní, možná ještě příští deváťáci) jsou silný ročníky, dětí je hodně a míst málo. Na gymplech se většinou bere 90 dětí - tři třídy plus minus po třiceti lidech. A teď si vemte, že ve městě jsou třeba čtyři základky - většinou jsou na základce tři třídy po třiceti - takže jenom z jedný základky vyjde těch 90 dětí, ze čtyř základek je to 360 dětí - a ve městě je třeba jeden gympl, ekonomka a učňák - vážně si myslíte, že se tam narve 360 lidí (pokud budeme brát hypotézu, že všichni budou chtít chodit do školy v místě bydliště)? Máte problém, a to velký. Pokud váš syn nemá jedničky, tak mu vážně nedají přednost proti někomu, kdo má lepší prostěch a byl schopný - narozdíl od vašeho syna - si podat přihlášku včas. Moje máma byla taky vdova, když jsem končila základku a všechny náležitosti jsem spolu s ní vyřídila včas, tohle si má navíc dítě už hlídat samo (to, že si dítě nepodalo přihlášku na SŠ vůbec nesouvisí s tím, že jeho matka je vdova, pokud teda úmrtí otce není čerstvé). Vždycky se v devátý třídě řeší "Kam jdeš? Už máš podanou přihlášku?" - tohle dítě "zaspí" jenom těžko, pokud do školy chodí pravidelně. Zkuste obejít školy klidně i v širokým okolí, ale to si má dítě fakt už pohlídat samo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.