Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam lze v tuto dobu ještě přihlásit dítě na učiliště v okolí Karlovy Vary?

Od: koza® odpovědí: 6 změna:
Kam mohu přihlásit své dítě na učiliště v Karlovarském kraji? Existuje nějaký způsob jak najít zápisový list na nějaký obor? Chtěla jsem ho přihlásit na kuchaře, pekaře nebo kadeřníka či cokoliv, ale našla sem na internetu že se přihlášky na školy měly podat maximálně do 1.3.2023. takže mám obavu o to že jsem to jako rodič prosvihla. Omlouvám se že sem píšu takový pro Vás možná hloupý dotaz, ale já s internetem opravdu neumím a bohužel mě s ním moc děti zatím nenaučili. Je pravda že jsem už starší ovdovělá žena a vše se mi i hůře pamatuje, nejvíc mi nemá kdo pořádně poradit.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

1x

Školy a zejména střední odborné školy a učiliště mají většinou nedostatek žáků a tak jistě s radostí přijmou žáky třeba i poslední den v srpnu.

Zkuste se podívat na stránku informací o školách a oborech www.infoabsolvent.cz, kde si najdete a odkliknete, co vás zajímá, například Karlovarský kraj a hned se vám vypíše seznam škol podle oborů a v tom můžete vybírat dál.

Viz infoabsolvent.cz/...

Po kliknutí na zvolenou školu se otevře stránka s podrobnějšími údaji o škole.

hodnocení

Děkuji moc . Jste mojí záchranou .

hodnocení

1x

"syn je ve spatnem stavu" - co to znamena? Riesite nejako tuto situaciu so zakladnou skolou? Mali by ste sa poradit v skole, nie na internete. Asi v tomto poradi : triedna ucitelka, riaditelka, vychovny poradca, psycholog a pod.

jarkazjarka
hodnocení

0x
Žák deváté třídy by měl být už trošku zodpovědný a hlídat si takové životně důležité věci sám. Vybrat si takový obor který ho bude hlavně bavit a má na něj dostatečný průměr.
Škola jistě předala všechny informace včas, jistě byla i třídní schůzka kde rodiče (či žáci) dostali prospekty, seznamy oborů a škol v kraji.
hodnocení

Bohužel je to komplikované a můj syn je ve špatnem stavu

smul
hodnocení

0x

Vážně bych neřekla, že odborný školy mají nedostatek uchazečů - tyhle ročníky, co jsou teď (loňský deváťáci, letošní, možná ještě příští deváťáci) jsou silný ročníky, dětí je hodně a míst málo. Na gymplech se většinou bere 90 dětí - tři třídy plus minus po třiceti lidech. A teď si vemte, že ve městě jsou třeba čtyři základky - většinou jsou na základce tři třídy po třiceti - takže jenom z jedný základky vyjde těch 90 dětí, ze čtyř základek je to 360 dětí - a ve městě je třeba jeden gympl, ekonomka a učňák - vážně si myslíte, že se tam narve 360 lidí (pokud budeme brát hypotézu, že všichni budou chtít chodit do školy v místě bydliště)? Máte problém, a to velký. Pokud váš syn nemá jedničky, tak mu vážně nedají přednost proti někomu, kdo má lepší prostěch a byl schopný - narozdíl od vašeho syna - si podat přihlášku včas. Moje máma byla taky vdova, když jsem končila základku a všechny náležitosti jsem spolu s ní vyřídila včas, tohle si má navíc dítě už hlídat samo (to, že si dítě nepodalo přihlášku na SŠ vůbec nesouvisí s tím, že jeho matka je vdova, pokud teda úmrtí otce není čerstvé). Vždycky se v devátý třídě řeší "Kam jdeš? Už máš podanou přihlášku?" - tohle dítě "zaspí" jenom těžko, pokud do školy chodí pravidelně. Zkuste obejít školy klidně i v širokým okolí, ale to si má dítě fakt už pohlídat samo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]