Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měla bych takový dotaz.
Když nejsem na pololetí z 3 předmětů klasifikována a budu dělat doplňující zkoušky, a kdyby se náhodou stalo, že je všechny po*eru, co se může stát? Kolik pětek může být na pololetní vysvědčení? Prosím pomozte
Nemudrujte a jednejte. Dle školského zákona musí být klasifikace za I. pololetí ukončena nejpozději do konce března. Okamžitě podejte řediteli žádost (podepsanou zákonnými zástupci) o prodloužení klasifikačního termínu a současně co nejdříve navštivte vyučující příslušných předmětů a předběžně se s nimi domluvte. Pokud všichni vycítí, že máte o úspěšné dokončení klasifikace upřímný zájem, nebudou vám házet klacky pod nohy a umožní vám složit zkoušky v dodatečném termínu.
Jinak odpověď na vaši otázku zní: V pololetí můžete mít pětek libovolný počet, a přesto pokračujete dál ve studiu (ve vašem případě však spíše budete mít na pololetním vysvědčení u příslušných předmětů napsáno "nehodnocena"). Během druhého pololetí však musíte všechny resty dohnat (jakým způsobem, to záleží na rozhodnutí příslušného vyučujícího). Teprve na konci druhého pololetí je počet pětek rozhodující: Jsou-li nejvýše dvě, můžete do konce srpna vykonat opravné zkoušky. Při třech a více nedostatečných automaticky opakujete ročník.
V pololetí může být pětek kolik je předmětů a žádné zkoušky se za ně nedělají, na konci roku nevím ale dříve když byly tři tak se rovnou student vyhodil, když byly dvě měl možnost reparátu. Domnívám se, že student co rupne kde z čeho nemá na té škole co dělat. Pokud čtu dobře tak vy jste neklasifikovaná ze spousty předmětů a tam se zkoušky dělaly.Můžete doložit dlouhodobou nemoc? Jinak nevím proč jste do školy nechodila. Jestli chápu dobře tak studujete střední školu, nebyl by lepší učňovský obor-pokud jste v prvním ročníku prolezla tak by vás snad mohli vzít do druháku ale je to jen na zvážení ředitele a také musí mít volné místo. Vyučíte se a třeba se probudíte a můžete studovat dál.
doplněno 22.02.11 08:44:Sory ale kalendář jistě máte, že jste na zkoušku nešla je neomluvitelné. A řeči, že třídní a ostatní učitelé na vás sedí tak tomu věřím v případě, že jste velmi problematický student a není to jen o známkách.
Že by bych byla problematický žák, to určitě ne. S dvojkama z chování, důtkama a podobně domů nechodím, to vážně ne... A kde z čeho taky nepropadám, jen se semnou bohužel tohle pololetí vlekly nemoci, tudíž jsem měla 3 neklasy. Je pravda, že v některých předmětech trochu pokulávám, ale to neznamená, že bych byla problematická. Tak sem se chtěla jen informovat, co by mohlo být, kdybych měla nějakou pětku na pololetí. A že jsem nedošla na zkoušku, určitě nebylo schválně, jen se mi to datum bohužel nějak poplantalo v hlavě a já měla vsugerované, že je v jiný den. Ano, moje hloupost, za kterou sem se sama tloukla do hlavy, ale zase jsem jen člověk a nejsem dokonalá, a že se někdy zmýlím, to se taky může stát. Vím, že hodně žáků se často a rádo vymlouvá, že se po nich učitel vozí, ale boužel, někdy je to výmluva pravdivá, ač se jí blbě věří. Jinak děkuji za odpověd a přeji hezký den
"luxhuak", podívejte se už se stalo, máte v pololetí tři nedostatečné, z důvodu nemoci jste nestihla učivo. Jde o to, zda jsou nedostatečné z předmětů nematuritních, z těch, které už příští rok nebudete mít. Snažte se nyní zabrat, za nemoc nikdo nemůže. Pokud se na to vyloženě necítíte, tak přestup. Ale neházela bych předčasně flintu do žita. To je můj názor. - stařenka
Luxhuak, můžu se zeptat, v které škole jsi? Myslim jako střední, základní? Obor? V kterém ročníku?
Totiž mě jde o to, jestli tu školu vůbec doděláš. Zaboha nechci navádět, ale ve druháku se dá přejít na jinou školu v pohodě. Jestli skončíš ve třeťáku, tím že Tě za prospěch vyhodí, nebudeš mít nic. Jen základní vzdělání. Znám pár lidí, kteří přešli a v nové škole, která je baví, mají výborný prospěch. Pomohli si. Nevím no, jde o to, jestli na to kašleš, nebo jestli Ti to fakt nejde.
No právě, častokrát o tom uvažuju, ale dá se přejít do druhého ročníku? Protože jsem už jednou přešla znovu do prváku, na jiný obor a znova od prváku bych už opravdu jít nechtěla a navíc mám totálně blbého třídního, který ještě učitele navádí, aby mi to co nejvíce ztěžovali. Bohužel bývám celkem často nemocná, měla jsem něco přes 100 omluvených hodin, tak mi dali 3 neklasy
A nevíte náhodou koilik těch 5 může na pololetní vysvědčení být?
Tak kolik může být pětek nevím. Můj syn byl na střední a těžce to nezvládal, trápil se a propadal, fakt to nemělo cenu. Z druháku na střední přešel do druháku na učilišti, myslím že měl nějaké rozdílovky. Teď je ve třetím ročníku a prospěch má výborný. Výsledek je ten, že maturitu mít bude taky, ale v naprostý pohodě.
Ano nějak tak bych to chtěla udělat i já, ale vůbec nevím na jakou školu bych přešla Já jsem to totiž totálně pokonila
Měla jsem dělat ty dodatečné zkoušky, a v hlavě jsem měla vsugerované, že je dělám 28, jenže ouhle, dneska, asi kolem 20:30 jsem zjistila, že jednu jsem měla dělat již dnes, jenže jsem z rodinných důvodů ve škole nebyla a druhou mám dělat zítra. Jsem z toho absolutně mimo a nevím jak se k tomu postavit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.