Ahoj holky, jdu sem s otázkou- jak vysvětlit učitelce na TV že mám menstruaci a prostě nemůžu cvičit? Máme strašnou tělocvikářku která má furt jen blbý kecy a říkala nám, že menstruace není důvod k tomu, abychom necvičili… jenže mám opravdu silnou menstruaci a nechce nás pouštět ani na záchod a já s tím cvičit nedokážu. A ještě jeden dotaz používám pouze vložky, protože se bojím tamponů, takže když cvičím, mám krev všude…
Chápu, že pro některé ženy je menstruace bolestivější,než pro jiné. Ale ve většině případů se podobným aktivitám vyhýbají kvůli vlastnímu komfortu. Ve škole jsem to meli také tak. Na zakladce menses nebyl omluvou, muselo být každý rok potvrzení od lékaře,že dotyčná trpí tím a tím a teprve na základě lékařského potvrzení byly hodiny omluveny. Samozřejmě že menses nevycházel pokaždé na tělesnou výchovu, takže ve dnech mimo menses holky normálně cvičily. Dnešní vložky vydrží hodně a pěkně sedí. Já ale vložky nesnesu, bych v tom nebyla schopná udělat ani krok (po operaci vždy trpím, protože tampony samozřejmě nepřichází v úvahu, ale to zas nechodím nikam ven), tajze chápu že se Vám s vložkou cvičit nechce. Učitelka nemá povinnost Vás jakkoli omlouvat z hodin tělesné výchovy v době Vašich dnů. Zkuste ten papír od lékaře. A ty výše zmíněné legíny bych pro jistotu taky nosila. Znám holky, co mají menses velmi silný, nosily jen vložky,ale přesto vždy cvičily. Nikdy se nestala žádná viditelná nehoda. Ale z diskuzí vím, že pocity při různých cvicích byly občas zblázneni
No jde o to, že můžou protéct.Ja mám někdy menzes dost silný a jen s vložkou bych nevydržela asi.Chce to ještě jistit tampónem.Ake když jsem byla mladá, tak jsem normálně cvičila, to ještě tak silně nebylo a nevím koho by tělocvikářka omlouvala, cvičily všechny holky. Radim si vzít na tu chvilku ještě tampón a vložku k tomu, když nevydržís v klasické nějakou tenčí.Co teda nosíš v době menstruace, když ti dělají vložky zlé? Přece se nic jiného nedá nosit.Tampony se nedoporučují kvůli infekci.
Jednoduše,od gynekologa potvrzení že v době menstruace cvičit nesmíš. Tam se i dozvíš jestli nemáš problém který by se měl/ mohl resit. Bez toho řešit s vedením školy,hlavně nepousteni na záchod když potřebuješ. Samozřejmost je kdyz je nemas tak cvičení nesidit ale naopak být aktivní a snažit se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.