Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jít na gymnázium? Jak se naučit učit? Mám na gympl?

Od: jana14 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
Příští rok mě čekají přijímací zkoušky na střední školu a uvažuji na gymnáziem.
Vždy to byl můj sen a chtěla bych se tam dostat.
Ale vím že studium je velice náročné a musí se tam hodně učit.
Můj problém je, že se učit neumím vždy si to tak max. 3 přečtu (někdy ani to ne)
a mám 1,2 nejhorší 3.
Přiznám se, že školu dost flákám a to bych toto pololetí ráda změnila a hlavně pokud bych na gympl šla, tak abych neměla špatně známky.
Tohle pololetí jsem měla dvě 3 (fyzika, matika) a pak čtyři 2 (čestina, angličtina,dějepis, zeměpis).
Uvědomuji si, že vysvědčení není opravdu dobré.
Naštěstí se počítá až 2. Pololetí 8 a 1. Pololetí 9. (Koukala jsem se na stránky skoly)
Vím že tam nemám asi šanci se dostat, ale chci to alespoň zkusit a možná si můj sen splním.
Máma mi na gympl nevěří, táta říká že věří.
Z předmětu mi nejde matematika, fyzika, možná angličtina či zeměpis.
Jde mi cestina, chemie, přírodopis a němčina.
Děkuji za přečtení.
Prosím mám šanci se dostat? Jak se naučit učit?
Jak to chodí na gymplu? Je to náročné?
Kolik hodin jste se museli učit? ( nebo vaše děti) jaké předměty tam jsou náročné?
Děkuji moc za všechny odpovědi. *srdce*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Dnes to tam chodí jinak než za nás.Ale svědomitě se učit a připravovat se na studium je základ.I kdybys šanci tam se dostat měla a dostala si se tam,gympl je vlastně příprava na studium na vysoké škole.Absolvováním nezískáš odborné vzdělání. Takže jestli neplánuješ pokračovat dál na výšku,nebude to pro tebe dobrá volba.Studium vyžaduje systematickou přípravu a zodpovědnost.Někdo si přečte učivo jednou, dvakrát a zapamatuje si ho,jiný se musí drtit víc.Možná, kdyby si se snažila jen trochu víc, studium bys zvládla.Pro mně bylo studium gymplu těžší nez samotné studium na VŠ.

hodnocení

0x

Ne, s takovými známkami šanci nemáte, máma má bohužel pravdu.

dutido
hodnocení

0x

Náročnost je gympl od gymplu. Já jsem z města, kde jsou gymply dva, chodila jsem na ten "prestižnější" a byli jsme - co aspoň vím od lidí - mnohem víc drilovaní, než studenti na tom druhým gymplu, takové ty učící předměty (dějepis, zeměpis, biologie) jsme se učili víc dopodrobna, z fyziky jsme každou chvilku psali přepadový testy, takže jsme si nemohli dovolit látku - aspoň trochu - neovládat. Jestli se budeš muset učit ti nikdo neřekne, já se musela učit dost - nikdy mi moc nešla matika, fyzika a chemie - ale třeba holka, se kterou jsem celý čtyři roky seděla, se prý nikdy moc neučila. Rozhodně bych ale neřekla, že na gympl chodí šprti a studijní typy, přišlo mi, že jsme využívali ani ne tak "času na rozmyšlenou" co chceme dělat, jako že jsme těžili z toho všeobecného vzdělání - moji spolužáci šli třeba na medicínu, ČVUT, VŠCHT, různý druhy pedagogiky - a třeba konkrétně u medicíny ti dá kvalitní gympl lepší základy, než zdrávka. A často se říká, že je dobře, pokud už na střední musíš trochu makat, pro lidi, co se poprvý učili až na maturitu je potom vejška poměrně vystřízlivění. Takže bych se nebála a zkusila to, ale konkrétně třeba na matiku (pokud ti moc nejde) si radši sežeň doučování - protože ty teď spadáš do tzv. silných ročníků - je hodně dětí a málo míst a fakt bude záležet na každým bodu.

Výuka probíhá stejně jako na základce, učitel vykládá, vy si zapisujete - v češtině je kladen hlavně důraz na literaturu, která se potom promítá u maturity. My jsme měli češtinu tuším 3x v týdnu a z toho mluvnici jsme měli jenom jednou v týdnu. Ve třeťáku jsme potom z chemie a biologie měli laborky. Měli jsme dva jazyky - všichni angličtinu - ta je už dlouho povinná - a potom další jazyk podle toho, co jsme se učili na ZŠ - němčinu, francouzštinu a ruštinu. Spolužačky, který na ZŠ žádný jazyk neměly, byly ve třídě s ruštinářema, já jsem měla čtyři roky na ZŠ němčinu, takže jsem byla ve třídě s lidma, kde se všichni učili německy a spolužačka, která se učila na ZŠ francouzsky potom ve francouzštině pokračovala. Ale vím, že ročníky po nás už byly jazykově namíchaný, půlka třeba němčinářů a půlka francouzštinářů. Na gymplu se s druhým jazykem začínalo od nuly. Končili jsme cca na jazykový úrovni B1.

A být tebou, ještě jednou si projdu podmínky - protože pokud vím, tak na přihlášky se píšou známky z obou pololetí osmičky + první pololetí devítky. Zkus to, ale být tebou, určitě si podám přihlášku ještě někam jinam, konkurence je teď silná a mezi lidma s jednou dvojkou neobstojíš.

runner2
hodnocení

0x
Problém dostat se tam mají i ti co vycházejí se samými jedničkami ale urovne zs muzou byt různé.
Zkuste si testy co jsou k dispozici od Cermatu a uvidíte zda máte šanci test udělat. Případně lze koupit scio testy, zkousky na nečisto...

ezekiel
hodnocení

0x
Jestli se neucis a mas 1,2,3, pak když se budeš učit budeš mít same jednicky? Potom ano, klidně bez na Gympl. Já byl to stejný- neučil jsem se, radši jsem hrál hry, ale věděl jsem, že od 7. třídy už je důležité se učit, tak jsem se učil a dostal se na gympl bez přijímacích zkoušek. Jestli jsi tohle prospala, tak se hodně uč scio testy. Na gymplu to chodí stejně jako na základce, akorat se probírají těžší učiva. Učil jsem se jak kdy- nějaký den nic, druhý den zase 6hodin (na písemku).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]