Dobrý den, mám v následujících větách doplněné čárky správně? Je to velmi krásná, ale namáhavá cesta. Na poli pracovali jednak družstevníci, jednak brigádnici. Přijdeš dnes,či zítra? Jsou to knihy poutave, a proto velmi čtivé. Prohledali království křižem krážem, ale princeznu nenašli. Zahrada, obehnaná zrezivělým drátěným plotem, byla široká nejméně sto metrů Vlezlou zimu znásobuje mlha, táhnoucí se od řeky. V Litomyšli, rodišti Bedřicha Smetany, je překrásný renesanční zamek vol. Za vsi byl rybníček, dneska již spíš jen mělká louže napůl zanesený bahnem. Propana, kam jsme se to dostali? Jirka, ten je nejlepši ve třídě. Chci ti,miláčku, sdělit jednu novinku. Tvoje zpráva, pokud to mohu posoudit, je opravdu překvapiva. Nebyt taková zima, určitě by byla větší návštěvnost Dočkal by ses příjemného překvapení, neodejít brzy. • Byla v tom jakási tvrdošíjnost, nepodřídit se tlaku sdělovacích prostředků. V první kapitole autor uvádí řadu statistických údajů, omlouvaje se zároveň za jejich nepřesnost. Ženy, usednuvše se skloněnými hlavami do kostelních lavic, rozevřely modlitební knížky. honstruk Nevěděl jak na to. • Psi a kočky, podobně jako křečci a papoušci, bývají oblíbenými domácími mazlíčky. Předem děkuji
Mne tam chybí čárky nad šesti samohláskami. Ty by měly být dlouhé. Dále čárka za slovem louže. A je také rozdíl mezi větou Za vsi byl rybníček, dneska již spíš jen mělká louže, napůl zanesený bahnem. a případnou větou bez čárky Za vsi byl rybníček, dneska již spíše jen mělká louže napůl zanesenÁ bahnem. Jsem ze školy drahnou řádku let, gramatiku mám spíše opticky odkoukanou z knih. Teorie se časem vytratila. Omlouvám se. Věřím, že se brzy objeví i příspěvky od našich opravdových znalců. A vysvětlení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.