Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podezření na šikanu

Od: hb44 odpovědí: 7 změna:
Včera když se syn koupal, koukla jsem mu do aktovky a zjístila jsem že má spoustu věcí potrhaných, ne-li skoro zničených. Dokonce i učebnice které bude na konci roku vracet, takže se asi nedoplatíme. Ještě před tím, než mě odsoudíte za to, že se mu hrabu ve věcech... Má asi měsíc nové boty které dostal na narozeniny a včera jsem zjístila že v nich má zezadu díru jak vrata. Ptala jsem se ho na to a říkal že se o něco zachytil a že se mu to rozthlo. A ty úcebnice odůvodnil tak, že mu to zmoklo. No řeknu vám pravdu, neříkal to moc věrohodně. Teď se vás zeptám. Je tady nějaká možnost že ho někdo šikanuje? Jak to případně řešit? Mám strach.
Podezření na šikanu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Těžko to z něj budete dostávat. Asi upozornit třídní, aby byla vnímavější. A pak třeba počkat už školy někde z dálky, s jakou vychází, jestli vesele s kámošama, nebo jinak. Měla byste z očí a třeba hrbení se poznat, jestli je v pohodě, nebo ve stresu.

ltz
hodnocení

1x
Ta odřená bota - jestli ho fakt někdo zezadu nedržel a násilím netahnul. A ty znicene ucebnice, to je taky podezřelé. Ty nemohly zmoknout, kdyz jsou v tašce. Z jakého důvodu by je vyndaval a nechal na dešti. Ale asi to z něj nedostane, oni to mají před rodici všechno ututlane. Co skočit za jeho třídní nebo jestli nemá nějakého kamaráda, nenápadně se tak něco zeptat, třeba by jste se něco od něj dozvěděla.
p23®

Nevím, jak je syn starý. Také se mohlo změnit jeho chování. Je zadumčivý, smutný? Ale jste maminka, tak jistě víte, v jakém stavu syn míval kdysi učebnice a své věci. Pokud je míval v pořádku, tak bych si myslela, že mu to udělal někdo úmyslně. V klidu bych si sním ještě popovídala, jak se to stalo. Povyprávěla bych mu i své vlastní poznatky o šikaně. Že se to stává. Ale ubližovat nikdo nikomu nemůže. Možná se rozpovídá. Potom bych určitě zasálha. Šla bych za třídní učitelkou a popovídala bych si s ní o tom. Pokud ho někdo šikanuje, tak se asi bude bát, že zasáhnete a bude to ještě horší. Proto by bylo dobré, aby o tom zatím možná ani nevěděl. Pokud je mladší, určitě bych se šla podívat ke škole, když vychází a s kým.

hodnocení

0x

Uvazoval by som o sikane pri ucebniciach, ale tie topanky, to by ziadny sikanator nerobil. To vyzera ako ohryzene od psa, potkana, pripadne rozpad lacneho materialu.

hodnocení

0x

Je zcela v pořádku dětem občas kontrolovat aktovku, rozhodně to neodsuzuji, právě naopak..

Záleží, jaký máte se synem vztah a důvěru, jestli je zvyklý se Vám se vším svěřit?

Sedněte si s ním a v klidu si promluvte, zeptejte se na spolužáky, jestli nemá s někým problém?.Víc s ním hovořte, víc se vyptávejte,sledujte, jestli se mu zas nepřihodila nějaká další "nehoda""...

Přece ho znáte nejlépe, víte, jak se ke svým věcem chová, jestli je to bordelář a lajdák, nebo mu to opravdu jen mohlo zmoknout? Urvat podrážku u takové boty se v zápalu nějaké aktivity taky dá.

Samozřejmě i šikana by to mohla být, ale podle toho, co popisujete, mi to tak nepřijde.

hodnocení

0x

Syn vám neříká pravdu, takže se skutečně něco děje. Zmoklé učebnice poznáte, papír se ve vodě pokroutí a zdrsní se povrch. Díra na té botě určitě nevznikla zachycením o cokoli, tohle vzniklo záměrně, je to něčím orvané, kdyby to bylo okousané od zvířete, určitě by tam zůstaly rýhy od zubů (v tvrdších částech). I když, mohlo by to vzniknout brzděním o zem, pokud na něčem jel. Bude nutno zajít za ředitelem školy, že máte podezření na šikanu.

hodnocení

0x

Vy nám sice pravdu říkáte, ale co Váš syn? Říká on pravdu Vám? Však to nemusí být nutně šikana, to může být i nedbalost syna. Sama musíte vědět, jak si věcí váží. U těch bot bych předpokládala že když jsou nové, tak s nima dojde a necháte je reklamovat, pokud by to bylo vadou boty. Spíš bych teda řekla, že na něčem brzdil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]