Dobrý den, chci se zeptat chyběl jsem na 2 písemky z matematiky, ale dostatečný počet zúčastněných hodin mám a to je 70%. Přesto mi učitelka nedovolí si ty písemky dopsat a to nejsou uzavřené známky. Chce mi dát neklasifikován. To je problém, protože bych nešel k maturitě. Může se to vůbec. Není to proti řádu?
Zavolej si na školní inspekci, podle mě 70% přítomnosti = učitelka měla dostatek času na to aby tě vyzkoušela a mohla hodnotit. Rozhoduje škola, takže podle informací od inspekce to pak budeš řešit s vedením školy.
řeší to školský zákon 561/2004, zajímá tě hlavně par. 69 / 6, 9
Proti jakému řádu? Školnímu? No to přece musíš nejlíp vědět ty! My nevíme ani kam "chodíš" na školu, natož jakej má škola řád.To, že jsi nechodil do školy na písemky tě nevadilo,ale když uča tě nepustí k maturitě ti vadí?
To už nebudeš mít psychoproblémy?
wildfire
To že jsem chyběl dvě matematiky, kde jsme psali, neznamená že jsem nějaký flákač. Absenci nemám vysokou, tak nevím co je za problém.
id
Kdyby jsi přečetl tvůj školní řáď, nemusíš se cukat. Má neteř má podmínku klasifikace 75% účast + jednu společnou písemku. Pokuď to máte podobně, tak jsi podmínku klasifikace nesplnil.
wildfire
Neřekl jsem, že mám 70%, ale že v jsem toto kritérium splnil. A to v řádu je. A navíc hlavním předmětem této otázky není absence, ale dopsání písemek.
A co napsat písemně email na vedení školy podobného znění:
Dobrý den pane řediteli.
chci si dopsat písemky z matiky, bohužel p. učitelka Nevrlá mi to nechce (a bez uvedení důvodu) opakovaně povolit. Jak mám prosím postupovat? Podmínku účasti 70% mám splněno.
A důvod tvojí neúčasti na písemkách a těch chybějících 30% hodin?
wildfire
Psychické problémy viz.deprese a úzkost.Vše doložené razítky. Ale ne přímo 30% do třiceti nějak méně.
krtek6
to je úplně jedno proč tam nebyl...pokud mají podmínku pro klasifikaci 70% účasti a známky nějaké má...nemůže mu dát neklasifikován...
wildfire
Právě že si chci ty známky dopsat, ale učitelka to nedovolí
id
Nemáli to v pracovní náplní, tak je to pro ní práce navíc. Nevěřím, že bezproblémovým žákům nevyhoví ve svém volném čase. Popřemýšlej čím ji vytáčíš.
asd1
Vyzkoušet žáka v hodině aby mel znamky a mohl byt klasifikovan je práce navíc,to myslíš vážně? Navíc začátek března a kdy se uzavírá klasifikace? Docházku splnil, nějaké nesympatie musí učitel zvládnout a ne začít sikanovat a "dát mu sežrat že si dovolil být nemocny".. učitel má naučit,ověřit znalosti a vyhodnotit,jestli na to nemá tak ať jde dělat něco jiného.
umět učit tě nikde nenaučí , to je dar aby bylo jasno, proto jsou takoví rozdíly ve vyušujících. Mít tittul před a za neznamená že umíš učit...
id
asd1 - nevím jak u vás, ale u nás se dopisovaly písemky až po vyučování, tudíž je to práce učitele navíc. Nic nepíši o přezkoušení v hodině. A opravdu to myslím vážně.
Poznámka na okraj: viz se píše bez tečky, není to zkrátka, ale imperativ. A k té práci navíc : na rozdíl od přezkoušení písemku je třeba předem připravit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.