Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit.
Mám tady učitelku na německý jazyk, kterou jsme měli minulý rok na nejmenovaný předmět. Bohužel jí má osoba nesedla. Od minulého roku byli s ní menší potíže, typu ponižování při nejmen. předmětu před celou třídou - jednou byla soutěž ohledně předmětu a ona mě tam nezařadila a vysmála se, že v předmětu zaostávám. - Pak se to uklidnilo, když byla překvapena jednou mou prací z toho předmětu.
Bohužel neměla splněný limit hodin, a proto jsme jí dostali na NJ tento rok.
Zpočátku byla taková milá a mně už bylo jedno co se dělo minulý rok. Nevím jak se to přihodilo, ale hádám že asi tím, že se mi v NJ nepovedlo něco říct perfektně, tak mě zase začala nemít ráda. Já jsem opravdu tvrdohlavá duše, a od té doby jsem jí začala částečně oponovat, samo že to nebyly nadávky, ale spíš to byly např. otrávené výrazy na mém obličeji, jež symbolizovaly nezájem k výuce.
Poslední hodinu vše vyvrcholilo a ona mi chtěla napsat dvojku, nakonec jí spolužák přemluvil na 1 -, za jednu či dvě chyby " z nepozornosti". Bohužel má ráda jednu spolužačku, a když ona udělala spolužačka rovnou tři chyby, dostala jedničku. Opravdu mě to naštvalo.
Nevíte jak mám řešit, aby mi nepsala známky a nekazila průměr nespravedlivě? Nemám se obrátit na jiné pedagogy (psycholog, třídní) a svěřit se jim se vším co se děje? (ps: řekla mi i že si se mnou nebude rozumět a chová se ke mně nesympaticky, což byla věc, kterou řekla téže poslední hofinu).
Když tak se ptejte, napíšu více.
Také si vzpomínám na němčináře na střední škole. Je to již spousta let. Vybral si jednu dívku, která uměla perfektně německy, s ní si při hodině povídal a nás ostatní ponižoval. Jinak si myslím, že si učitel vždy najde někoho výborného a někoho, kdo je pro něj nezajímavý. Také se stávalo, že jedničkářka nebyla připravena, byla omluvena, ale horší žák odcházel s pětkou. Někdo je nám méně sympatický, někdo více. Tak už to chodí.
Co pro to můžeš udělat? Jen se řádně na tuto hodinu připravovat a nedělat otravné výrazy. To se nedělá. A v budoucnu se chovat tak, aby jsi nepřišla s někým zbytečně do konfliktu. Přece jenom je to paní učitelka. Zkus se na tuto hodinu více učit, budeš nejlepší - budeš výborná. Máš na to. Pak uvidíš. Vždy se můžeš poradit doma, nebo ve škole, se školní psycholožkou.
OT: Němčina je relikt. Pokud nehodláš hákovat v Germánii, Ostmarku, nebo Švajcu, popř. pracovat v Česku na vyšším postu pro německou firmu, je němčina k ...ničemu. Takto nějak bych se to paní učitelce snažil vysvětlit a určitě by to pochopila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.