Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejdůležitější myšlenky z knih-výpisky

Od: kant odpovědí: 2 změna:

Zdravím. Rád bych Vás požádal o radu, jak ze sebe udělat špičku přes výpisy z knih nebo pdf souborů, co se dostanou od učitelů ke studiu, a tyto výpisky zredukovat na maximálně 5 stran A4 formátu. Jde o to, že špičky na amerických vysokých školách, dostanou v jeden den jednu knihu, kterou musí tentýž den přečíst, a udělat z toho výpisky na maximálně 5 stran A4 formátu, které následné budou aplikovat na následujícím dni, na přednáškách formou diskuze a debaty. Ano, chápete to správně. Jeden den -jedna kniha-třeba i 400 stran-udělání výpisků na maximálně 5 stran A4 formátu-a následující den realizace formou diskuze, debaty na přednáškách nebo zkoušení a následné ohodnocení odpovídající známkou. Upřímně, nikdo ze studentů mě nikdy neřekl nějaký fýgl nebo trik na to, jak to udělat rychle, kvalitně a hlavně s minimem námahy. Poradíte? Na strýčkovi Google jsem našel, co je to výpisky z knih, a našlo mě to tohle:

,,Co to jsou výpisky?

Výpisky zachycují nejdůležitější myšlenky z článků nebo knih. Na rozdíl od výtahu nezachycují větnou stavbu. Můžeme je zaznamenat formou hesel nebo celými větami, můžeme je doplnit citátem. Jsou opět velmi důležité při studiu".

Upřimně nevím, co si pod tímto pojmem předtstavit. Nejdůležitější myšlenky z knih -hesla, věty, citáty. Poradíte? Jsem docela v koncích...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bese
hodnocení

4x

Ne, už dost! Tři N - Nemáš na to, nevystuduješ, netroll tu!

poradte.cz/...

Pokud nevíš, co znamená vytvoření výpisků, nemáš na vejšce co dělat. Konec, nazdar.

Je mi ho líto. Myslí si, že musí v něčem vynikat, a nemá na to. Není schopen žít normální klidný a většinou nudný život, myslí si o sobě, že je výjimečný a stačí jen zapnout úsilí, ale to je něco, co nedokáže. Tak se plácá v 31 na škole a přemýšlí, jak je možné, že ho ještě neoslovili z Hollywoodu. Nevysmívám se, upřímně ho lituji, musí prožívat hrozné chvíle. Měl by se opravdu obrátit na psychiatra, není to ostuda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]