Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měla bych přestoupit na jinou školu?

Od: meluzina* odpovědí: 3 změna:
Potřebovala bych poradit.V září jsem šla na gympl,protože jsem nevěděla co chci v budoucnu dělat.Hodně mě to táhlo na zdrávku nebo na sociální činnost,ale nebyla jsem si prostě jistá,jestli to pak budu chtít dělat.Teď jsem se akorát přesvědčila,že jsem tuhle jednu školu zkusit měla.Lituju toho že jsem šla na gympl.Učit se mi nedělá problém a gympl jako celkově mi jako špatná škola nepřijde.Ale tenhle gympl na který chodím já…učitelé nic nenaučí i ten přístup a hlavně mě tam nic nebaví.Jsem z toho otrávená a nevím co mam dělat.Zní to asi blbě,není to jen kvůli učitelům, vůbec,ale vůbec mě ta škola prostě nebaví a nedokážu si představit,že bych tam chodila další 3 roky.Nemám ani motivaci se učit,nic.Dva měsíce kdy jsem tam nastoupila jsem přemlouvala mamku,že chci přejít,ale zakázala mi to z důvodu,že mi to s tátou rozmlouvali ale já tam i před to chtěla jít.Nevěděla jsem kam mám jít a bohužel jsem měla názor na tu školu jen od jednoho člověka,což mě štve.Můžu si za to sama ano,ale myslím,že když bych na začátku druháku přešla,tak by to pro mě bylo lepší a nezažívala bych každý ráno tu nechuť tam jít mezi ty lidi,mezi ty učitele poslouchat učivo kterýmu vůbec nerozumim a nebaví mě.Dost se tam trápim.Jediný co mě tam baví je francouzština a zsv(základy společenských věd)hodně se tam bere psychologie.Vím,že bych opakovala 1.ročník,ale i tak lepší než když bych musela opakovat 3. Co byste dělali vy?Fakt mě ta škola nebaví a myslím,že není pro mě,že potřebuju něco se zaměřením.Budu ráda když někdo odpoví.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já tomu rozumím...v prváku jsem utekla z gymplu a šla na zdrávku..

Když si vzpomenu např. na šutry na lavicích, hodina mineralogie a profesorka děs...:-D Jestlli Vás to nebaví, tak to udělejte, lepší teď, než později.

Skončila jsem na jaře, rodičům kategoricky oznámila, že tam už tedy nikdy, udělala zkoušky na zdrávku, našla si hned brigádu, abych se doma neflákala a bylo...

Já nikdy nelitovala, že jsem z gymplu zdrhla, mělo to tak prostě být...

doplněno 26.02.23 08:30:

@meluzina, jj, tohle se žádným rodičům nelíbí, to je pochopitelné. Letos to bude těžké, je hodně dětí, silný ročník, takže bude asi všude přetlak...Ale pokud jste se dostala na gympl, zdrávku určitě vystudujete s přehledem.

Nebojte, takových dětí je určitě víc...Moji sestru kdysi vyrazili z pedagogický ve třeťáku, z intru šla s holkama bydlet na privát, místo školy samé mejdany a bylo vymalováno...

Nakonec si maturitu dodělala dálkově a dálkově už při dítěti i potom vejšku- speciální pedagogiku.

Naši to s námi fakt neměli lehké, ale kde je vůle, je i cesta. ;)

meluzina*
hodnocení

Děkuji za odpověď.Jsem ráda,že to taky tak někdo konečně měl.Napadlo mě,bohužel už pozdě,si přidat přihlášku na jednu z těch škol o kterých jsem mluvila a znovu napsat přijímačky,ale už je to fakt pozdě a rodiče by mě nenechali.Takže to s nima zkusím probrat,jestli bych nemohla přestoupit hned v září ve druháku.Jeden jejich jediný argument je,že jsem si to sama vybrala,ale nemůžou mě nutit tam chodit,tak snad mě pochopí a nechají mě.

hodnocení

0x

Jestli jsi v září nevěděla co chceš v budoucnu dělat, tak je těžko uvěřitelné, že po pěti měsících najednou víš, že chceš dělat obory, které vyžadují vellice specifické schopnosti a lidské vlastnosti. To si nenamlouvej. Spíš to vypadá tak, že tě nebavilo nic konkrétního dřív a nebaví tě nic ani na gymplu, kde už je potřeba se učit. Co na to rodiče? Můžu doporučit testy v pedagogicko psychologické poradně. Jsou ryché, objektivní, nezávislé a v rozhodování pomohou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]