Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr nástavby po oboru Truhlář

Od: hans odpovědí: 4 změna:
Dobrý den. Vyučují se jako truhlář. Potom mám případně v plánu jít na nástavbu. Jenom mě zajímá, jaká by měla to nejlepší uplatnění, nebo jestli je to jedno
Na výběr mám:
-nábytkářská a dřevařská výroba
-Stavební provoz
-Podnikání
Je nějaká nástavba, která je vyloženě k ničemu? V plánu trochu mám jít po čase makat do zahraničí. Angličtina mi vždy šla skvěle - zhruba na úrovni C1. Pak se ve volném čase učím německy.
Pracovat eventuálně na sebe mi taky nepříjde od věci, ale to je ještě daleko.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ono to je vcelku jedno.
Jsem vyučený nábytkový truhlář, dlouho jsem to i dělal, dostal jsem lano na stavební truhlařinu a tak teď dělám okna, dveře, schodiště, obálky kolem oken a tak podobně.

hodnocení

1x

I já si myslím, že nejvíc Vám dá ten první obor, tedy nábytkářská a dřevařská výroba.

Jestli je nějaká nástavba k ničemu - ono to taky hodně záleží na škole, kde hodláte studovat. Já studoval průmyslovku těsně před revolucí, to tady v republice byly s oborem výroba nábytku dvě. Dnes je jich mnoho, ale jejich úroveň je mnohdy diskutabilní. Je to nejen o vybavení - mnohé mají a používají ve výuce i CNC stroje, některé tyto stroje mají taky (protože dotace) ale nepoužívají je, protože na to nemají nikoho, kdo by to učil

Co se týče podnikání v oboru - truhlařina je poměrně náročný obor, protože potřebujete nemalé prostory a drahé strojové vybavení. Asi bych začal jako zaměstnanec, i tak se dá dostat ven a vydělávat .

hodnocení

0x

Z vašich možností se mi jeví nejlépe ta nábytkářská výroba. Přibývá lidí, kteří za slušně a kvalitně vyrobenou věc jsou ochotni si připlatit. Naopak ty nicneříkající obory a hlavně to podnikání - sračky dnešní doby. Podnikavého ducha člověk buď má nebo ne, to se nedá naučit, to jen tupouni nahoře si myslí, že čím více lidí bude mít vyšší vzdělání, tím lépe pro společnost. Bohužel je tomu právě naopak.

id
hodnocení

0x
Já hlasuji pro Stavební provoz. Nikdy nebute mít nedostatek práce jako zaměstnanec nebo jako OSVČ. Stavět se bude pořád.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]