Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet spoluvlastnických podílů

Od: barbakan* odpovědí: 10 změna:

Přátelé, vzhledem k tomu,že matematika není moje parketa,prosil bych o výpočet tohoto zadání.

Velikost spoluvlastnických podílů se řídí vzájemným poměrem velikosti podlahové plochy jednotky k celkové ploše všech jednotek v domě.

Víme,že podlahovou plochu má byt .a) 98 m ² ,byt b) má 112 m² ,sklep má 77 m² a půda 212 m².Potřebuji vypočítat podíly bytů na sklep a půdu.

Nevím,jestli zadání je správné,ale snad ano.

Předem Vám děkuji. Pavel

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pro byt A 98m2 : sklep 35,928m2 a půda 98,919m2

Pro byt B 112m2 : sklep 41,064m2 a půda 113,059m2

Rozdíly jsou jen kvůli zaokrouhlování...

doplněno 21.02.11 18:30:

Myslím rozdíly do součtů čísel do celých m2.

barbakan*
hodnocení

Děkuji Vám za výpočet,ale ještě bych potřeboval vědět jaký podíl má vlastník bytu a) a bytu b) vyjádřeno v 100/100.Děkuji.

A = 46,66%

B = 53,33%

Tu jednu tisícinu procenta přidělte komu chcete:)

plzenacek

Zdravím, zajímalo by mě jak se došlo k výpočtu těch procent, to právě na netu všeude hledám a nemůžu najít jaký je postup pro výpočet procent z m2 při daném počtu metrů a počtu bytů. Děkuji MB

hodnocení

0x

byt a) 98 m2 byt b) 112 m2 najdi si společný dělitel těch dvou cifer... a vyděl jím ty m2 každého bytu... potom dostaneš dvě čísla, jedno je o 1 větší jak druhé... tím se dozvíš poměr velikostí obou bytů... potom se dá odvodit plocha půdy a sklepa...

jednoduchá matematika, ponamáhej si mozek, tady je poradna, tady se nedělají domácí úlohy

zadání je správné, ten poměr jsou celá čísla, půda a sklep bude třeba asi zaokrouhlit

doplněno 21.02.11 18:45:

na co chodíš do školy, když ti dělá problém vypočítat procenta?

doufám, že v budoucnosti mi nebudeš zrovna ty počítat třeba peníze, které bych měl dostat...

Já blbec zase někomu dělám domácí úkol?

Já myslel že je to nějaký dejme tomu dělník...tak si říkám OK...

A on že by kluk dělal VŠ na MF fakultě?:)

To se na to vyfláknu...příště...

Já...s dvěma třídama základní školy...a ve druhé třídě jsem propadl...

barbakan*
hodnocení

Ne,blbec nejste,jen jste opravdu poradil,jak jste uvedl,dělníkovi před st.důchodem.Ještě jednou Vám děkuji.

barbakan*
hodnocení

Kdyby to byl DÚ,tak by to bylo z let 1962/1970,z doby kdy jsem chodil do základky. A vůbec,já chtěl poradit a "martincakl" mi pomohl bez reptání.

Poradil...poradil...ale zubama jsem skřípal:)

barbakan*
21.02.11 18:49
hodnocení

*palec**jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]