Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu se bavit s přáteli o přestávce?

Od: jakubsip odpovědí: 8 změna:
Zdravím, učitelé mi zakázaly se bavit s přáteli o přestávce z žádného důvodu. Mají na to právo, nebo můžou mi to zakázat? Odpověď mi prosím pošlete na mail. Děkuji Jakub Šíp.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jik
hodnocení

8x

Jakube také bych ti to zakázal. O přestávce se uč Češtinu shodu podmětu s přísudkem! Učitelé mi zakázali.

Záleží, jakým způsobem se s přáteli bavíš a co si pod pojmem "bavit se", představuješ. Jestli při tom řveš jako tur, děláš nějaké " vylomeniny", nebo přátele obtěžuješ, tak se nediv, že to máš zakázáno.

jakubsip
hodnocení

No jasné ale Ja se s nima normálně bavím na chodbě nic vic
uca

No to nemyslíš vážně- viď

hodnocení

2x

A proč Ti to zakázali? Asi ne jen tak z ničeho nic...

hodnocení

1x

Děláš si srandu. Přestávka je k tomu, aby žáci posvačili, došli si na záchod a popovídali si. A připravili si pomůcky na další hodinu. Když musíte mlčet a dávat pozor 45 minut, nechápu, proč o přestávce nemůžete klapnout pusou.

Ledaže bys byl známý výtržník a sprosťák, mluvil vulgárně a nevhodně, ostatním nadával, napadal je slovně. To bych potom pochopila. Zakázali učitelé řečový projev i ostatním žákům, nebo jenom Tobě? To jsi nám zatím zamlčel.

Na 2. stupeň ZDŠ jsem přestoupila do jiné školy. Tam už nebyly přestávky ve třídě jako dřív, ale vzali jsme si svačiny a šli korzovat do rozlehlého vestibulu. Aby byl pohyb. Chodili jsme po 2, po 3, ve velikém oválu, svačili a povídali si. Neřvali jsme. Učitelé, kteří měli dozor na nás dohlíželi. Přesto nám normální řeč nikdo nezakazoval.

Není v tom, zcela náhodou, něco jiného? *tyty* Jaga.

krt
hodnocení

0x

Pokud se jedná o školní prostředí, tak mají učitelé určitá pravidla, která platí na škole a mohou zakázat chování, které by mohlo narušovat výuku nebo bezpečnost ostatních žáků. V některých školách mohou mít pravidlo, že žáci si mohou povídat pouze v určitých částech školy nebo v určitou dobu během přestávky. Pokud je však zakázáno žákům bavit se s přáteli během přestávky z jakéhokoli důvodu, bez vysvětlení, mohlo by to být považováno za neadekvátní a mohlo by to být porušení vašich práv na svobodu projevu a soukromí.
V každém případě byste se měl pokusit získat více informací o tom, proč vám bylo zakázáno bavit se s přáteli během přestávky, a pokud se budete cítit diskriminováni nebo pokud se vám bude zdát, že jsou vaše práva porušena, můžete se obrátit na vedoucího školy nebo na orgán odpovědný za ochranu lidských práv v dané zemi

ml1
hodnocení

0x

Tohle se taky dá zakázat?

V době, kdy já jsem chodil na ZŠ by něco takového bylo nereálné. Respektive zakázat by to asi šlo, ale bylo by otázkou, jak to vymáhat (tehdy ovšem neexistovaly kamerové systémy, jedinou průmyslovou kameru ve městě měli v obchoďáku, obraz běžel na televizi u pokladen a nezaznamenával se). Nám třeba zakazovali házet houbou nebo křídama (a házelo se i jinýma věcma), a nic platné jim to nebylo. Spíš to bylo určité povzbuzení k těmto činnostem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]