Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pedagogické vzdělání na základních školách?

Od: elunah* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat jak je to s pedagogickým vzděláním učitelů, kteří mohou učit na základní škole. Mám vystudovanou školu nepedagogického zaměření (přírodovědný obor- titul Mgr.) a v nynější době si dodělávám doplňující pedagogické studium. Mám nějaké šance, že by mě mohli přijmout na základní školu? Nebo základní školy v nynější době vyžadují už jenom pracovníky s pedagogickým vzděláním pro ZŠ?

Předem moc děkuji za vaše odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mrnikdo
hodnocení

0x

Muzes to delat, podle me jde o titul, na ZS uci spousta lidi i bez jakehokoliv titulu. Myslim, ze budou jeste radi. Treba anglictinu uci pipinky co se vratily jako au-pair. Bud v klidu. Good luck

buss
hodnocení

0x

Je dost učitelů (najdou se dokonce i s sš) co nemají pedagogické vzdělání, zvl to bylo v době, co se začala vyučovat výpočetní technika, takže měli šanci lidi z krachujících podniků. Jistě, měli by si pedagogické vzdělání doplnit (je na to i lhůta ...), pokud je tak činěno, není důvod se na školu učit dostat, je-li místo. Nejde o titul, ale o příslušné vzdělání. Je to o nabídce/poptávce, třeba i na sš učit. A to na té pedagogické škole neví? Viz školský zákon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]