Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijímačky 2023

Od: kaja odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, potřebuju poradit….
Za 2 měsíce píšu přijímačky… Mám už podané přihlášky na školy kde je obrovský převis. (Na obou dvou).
Češtinu tak nějak dávám, ale matematika:(. Když si je zkouším doma, tak jsem neměla z matiky nikdy víc než 20 bodu.
Nemám žádné logické myšlení a i když ta slovní úloha je opravdu jednoduchá, tak ji přesto nedokážu udělat..
Strašně se bojím, mám strašné stresy, že kvůli tomu nemůžu na nic jiného myslet. Mám i doučování, akorát mi absolutně nepomáhá. Taky každý víkend dělám přijímačky i s tátou, ale ten na mě jen řve z toho, jak jsem neschopná.
Nevíte někdo jak to zlepšit? Třeba máte někdo nějaké zkušenosti (moc prosím).
Každý den kvůli tomu i brečím, bojím se, že zklamu všechny hlavně mě.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, no, a teď si představte ten stres, jestli se na tu školu dostanete. Vy snad nemáte ani šanci dostudovat a tu školu bez poškození zdraví dokončit. Že Vy máte největší strach z otce, který na Vás má vysoké nároky? Zkusím Vás uklidnit - u těch přijímaček nebude nic záludného, ale pouze to, na co Vás nyní připravuje současná škola. Dejte se dohromady, než budete jen "hromádka neštěstí". Zdravím!

P.S. Jak vysoké vzdělání mají rodiče? Co z Vás chtějí mít?

doplněno 15.02.23 20:35:

kaja - děkuji za reakci. Svěřte se rodičům, že máte obavu z přijímaček a v klidu (možná tedy bez otce) si o tom promluvte. Zdá se, že připravená budete dobře, i když se Vám to nyní nezdá. Nebudete tam sama, kdo bude nervozní, ale zkuste to nedávat najevo, pracujte v klidu, přemýšlejte, zkontrolujte si potom práci a doufejte v dobrý výsledek. Nechci Vám přidávat, ta základní věc je udělat přijímačky, ale může být i velký zájem uchazečů a budou jich brát na školu málo. No, ale zatím se připravujte psychicky na tu školu, nové spolužáky a nové kantory. A trochu se "pochlapte", ať se všeho nebojíte. Tak ať to dobře dopadne.

kaja
hodnocení

Oba dva mají fajn školu, říkají mi, ať si výběru školu, která mě bude bavit...

Můj táta je strašný cholerik, vím, že to se mnou myslí dobře, ale i přesto to bolí.
Stresuji se od malička a už opravdu nevím co s tím, bojím se furt něčeho...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]