Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mamka neakceptuje 2

Od: angelina odpovědí: 5 změna:

dobry den, chodim na gymnazium a jsem v osme tride a posledni mesic mam hodne 2, ale neni to nic zasadniho. mam 65 procent 1, 35 procent 2. mamka mi vzdy rekne, ze se ucim spatne a ze jsem blba atd. je mi to hodne lito, protoze ona by me mela podporit. vzdycky se pak rozbrecim a znici mi to den. hlavne ze ona mela 2 na vysvedceni uz v 1. stupni ZS. nevite nekdo jak se proti tomu ,,branit,, a nic si z toho nedelat? Nebo co ji mam priste rict? Dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Klasika. Sama byla průměrná, tak místo toho, aby tě podpořila, tak tě ničí a uráží.

Dospěj a jdi konečně vlastní cestou, nebo zkončíš jako ona.

Časem se může vztah i rozpdnout a odstěhuješ se. Až dostuduješ, tak ti úplně stejně bude kecat do partnerských vztahů.

hodnocení

3x

Drahá Angelino, to tak bývalo a bývá. Rodiče někdy považují za správné, když budou své dítě ponoukat k lepším výsledkům vyšší kritičností, ale ono tak zase není zcela zlé a tvrdé jak to vypadá. Většina z nás starších si tím vším už prošla ... a co se stalo, nic. A také jsme někdy nebyli ke svým dětem nebo vnukům spravedliví a empatičtí. A co se stalo : zase nic, obě strany to přečkali ve zdraví, nikdo se (většinou) nezhrouti a dnes jsou ty vzpomínky spíš úsměvné. Jsi už velká studentka, netrap se tím, s maminkou se nehádej. Studuj tak jak se má, nějakou tu horší známku se snaž brzy opravit, maminka určitě dřív či později pozná, že tvrdou kritikou ničeho nedosáhne. Nehádat se, neplakat, nenechat si kazit náladu a držet si dosavadní prospěch. Určtě to půjde.

Tak hodně úspěchů a klidu.

liska5
hodnocení

2x

To jsi hodně dobrá! *palec* Prostě někteří rodiče si sami ze svého dětství nesou nějakou obavu ze selhání. Nejspíš sami nedokázali plnit vysoká očekávání, tak to přenášejí na své potomstvo. Porovnávají se. Známce přisuzují větší váhu. Tak to možná dělali i její rodiče. Nebo naopak je to nezajímalo a mamka si vytvořila jakýsi idol..A jak reagovat? Ber to s nadhledem, jako bys byla dospělejší. Podstatné je, jaký máte jinak s maminkou vztah. U nás bylo vždycky plno humoru, tak bych jen odpověděla: To víš, geny se nezapřou. Možná neplním Tvá očekávání, ale blbá nejsem. Jsem z 65 výborná a z 35% chvalitebná a nehodlám to vzdát.

hodnocení

2x
Tohle je normální přirozená reakce, asis měla donedávna samé jedničky, tak máma vnímá to zhoršení. Kdybys nosila od 5. třídy trojky, čtverky, ta by tě dnes máma za dvojky chválila.
Myslím, že už jsi dost vyspělá na to, aby sama sebe dokázalas posoudit, tedy aby sama vědělas, jaké známky máš oproti spolužačkám a jestli vyvíjíš dost snahy se učit. Nevíš, jaká budeš ty až budeš "stará" a mít dospívající děti.

ltz
hodnocení

1x
Jestli je to ohledně školy tak, neměla by ti říkat, že jsi blbá. Jsi na gymnaziu a prospěch máš vynikající. Nenechej se proto od mámy otrávit a pořád se venuj učení jako doposud. Připravujes se na svuj život, zatím si jenom ve škole, ale máš dobře nakročeno, tak nepolevuj. To víš, člověk i když je už rodič, nemusí mít vždy ve vsem ten dobrý a správný názor. Tak nejlépe by bylo, aby si se nepoustela do hádek, to by tě zase hodně vyčerpavalo, prostě jenom v klidu řekni, že tve vysledky 1-2 jsou na gymnáziu hodne dobre a chceš v nich pokračovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]