Dobrý den, jsem v prváku a zjistil jsem, že mě obor moc nebaví. Je to takový hybrid dvou oborů. Polovina toho mi celkem jde a baví a druhá mi nejde a vůbec nebaví. Jsem teď na docela těžký a prestižní škole, proto se bojím, že by mi matka přestup na jinou školu se zaměřením, který mi jde nepovolí. Nevíte jak ji přesvědčit nebo jak SR rozhodnout?
Zdravím, pokud víš, že tě škola nebude bavit, ale zvládneš ji - tak máš dvě možnosti: Buďto se na to vyprdnout, či to přetrpět a zůstat. Ovšem může to být pro tebe trápení a zjistíš, že to nezvládáš na konci druháku. To už je horší. Nejlepší bude, když se domluvíš s mamkou. Řekneš ji, jak to cítíš, a jak to i dokonce vidíš - především bych už předhodila návrh na jinou školu/obor, ke kterému tě to táhne. Hlavně zjistit, jestli mají vůbec místo a vezmou tě. Vše si hlavně pořádně promyslet, aby i přestup na další školu nedopadl podobně. Držím palce!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.