Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to možné?

Od: ondrabelc odpovědí: 7 změna:
Udělal jsem problém v prosinci což je minulé pololetí a dostal jsem za to do nového pololetí důtku ředitele školy je možné že za to že jsem neúmyslně trefil botou do dveří a omylem při mluvení mi odlitla kus sliny do jídla jiného žáka a dostal jsem hned důtku ředitele školy?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já být tím jiným žákem, tak ti celý zbytek oběda vyklopím na makovici. Bez ohledu, jaké to bude mít následky.

hodnocení

2x
Jak se dají neúmyslně botou trefit dveře?
ben®

jenyk - no, třeba když chcete úmyslně trefit hlavu pana ředitele a on se včas uhne. A tu slinu asi tazatel neudržel v patě a omylem ji vytáhl až do talíře spolužáka .

hodnocení

2x

@ondrabelc - jsem neúmyslně trefil botou do dveří a omylem při mluvení mi odlitla kus sliny
Váš ředitel zřejmě hodnotí "neúmyslně" a "omylem" jinak, než vy. Budu opakovat nedávnou odpověď i s dotazem, zda jste již nahlédl do školního řádu:

Vyhl. č. 13/2005 Sb.o středním vzdělávání

§ 10 Výchovná opatření

(3) Při zaviněném porušení povinností stanovených školním řádem lze podle závažnosti tohoto porušení žákovi uložit

a) napomenutí třídního učitele,

b) důtku třídního učitele, nebo

c) důtku ředitele školy.

§ 10 (4) Pravidla pro udělování pochval a jiných ocenění a ukládání napomenutí a důtek jsou součástí školního řádu.

doplněno 08.02.23 17:40:

Jen doplním, že pro ZŠ platí obdobně vyhl. č. 48/2005 Sb.o základním vzdělávání, § 17 - aneb jejich frekventanti hájeni nejsou ;)

hodnocení

1x

Ako vidite, tak tie detinske vyhovorky o nahodach na pana riaditela nefunguju. Ja vam tiez neverim.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud je to pravdivé a nelžete, tak je to možné a já tomu věřím. Zdravím!

P.S. Omyl se stát může, tak na tom není nic k divení a možné to je.

hodnocení

0x

Holt jste smolař. Ovšem zkuste se k tomu postavit jako chlap - prostě jste zodpovědný za své jednání (byť omylné a neúmyslné, že *smich*) takže jste dostal trest. Podle mého soudu příliš mírný, ale aspoň něco.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]