Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Důtka třídního učitele

Od: herynek odpovědí: 11 změna:
Dobrý den mám otázku.
Dneska jsem dostal třídní důtku za “opakované zaspani” ano je pravda, že jsem zaspal 3x počítal jsem to z omluvenek konec konců jsem jen lidi a chápu, že se to muselo řešit, ale má otázka zní zda se nedává dřív napomenutí a až pak důtka. Pan učitel mě nikdy nenapomenul a dneska mi to tam přistálo. Četl jsem někde, že třídní důtka se dává za opakované porušení školního radu za které “již” bylo uděleno napomenutí. Napomenutí jsem nikdy nedostal da se s tím něco dělat?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je možný, dát stížnost řediteli (popř. ředitelce) dané školy. Jestli to pomůže, to těžko říct. Asi by se do toho měli vložit rodiče.

herynek
hodnocení

Přemýšlel jsem, ale dělat rozruch kvůli třídní důtce mi taky nepříjde správná volba. Budu ho mít u maturity a samozřejmě by si na mě zasedl a to nechci :)

asd1
hodnocení

0x

Tři zaspání a důtka? A nic k tomu nebylo, např. blbý kecy, zaspání = pohoda apod.? Řešit to jde přes ředitele s pomocí rodičů, normální mi to nepřijde.

hodnocení

0x

Lituji tě, cítím s tebou, ale pravidla jsou jasná. Za důtku nebo sníženou známku z chování se strhávají body u přijímaček. A jestli se nedostaneš na školu jenom proto, že dlouho do noci šudlíš mobil a ráno zaspíš tož to je *zed* To musíš uznat sám.

herynek
hodnocení

Já už jsem na střední. Vím, že mám už věk na to být za sebe odpovědný, ale lidi jsou lidi. A to, že 3x zaspím a učitel se chová jak kdybych rozbil dveře a choval se jak dobytek mi tam vpálí rovnou důtku mi příjde trošku mimo mísu.

hodnocení

0x

@herynek - Četl jsem někde, že třídní důtka se dává za opakované porušení školního radu za které "již” bylo uděleno napomenutí.
Možná četl, ale vyhl. č. 13/2005 Sb.o středním vzdělávání říká:

§ 10 Výchovná opatření

(3) Při zaviněném porušení povinností stanovených školním řádem lze podle závažnosti tohoto porušení žákovi uložit

a) napomenutí třídního učitele,

b) důtku třídního učitele, nebo

c) důtku ředitele školy.

tedy cokoli z uvedeného, ne nutně v uvedeném pořadí, ale "podle závažnosti". Zřejmě bylo posouzeno, že "pouhé" napomenutí nestačí - nesvezly se s tím nějaké další hříšky?

§ 10 (4) Pravidla pro udělování pochval a jiných ocenění a ukládání napomenutí a důtek jsou součástí školního řádu.

Již jste do něj alespoň nahlédl?

asd1

Třídní nejspíš zastává "3x a dost", ale s vyloučením ze školy by ho ředitel už poslal do háje *smich*

herynek
hodnocení

Studuju střední školu, mám průměrné známky a nedělám problémy. Pouze se mi 3x stalo, že jsem zaspal ať už, že jsem nastavil špatně budík nebo prostě šel spát později kvůli učení. Ani se to nestalo nijak v blízkém čase, teď v ponděli jsem zaspal kvůli špatně nastavenému budíku a posledni minulý rok. Ale příjde mi absurdní, že takový učitel jako náš třídní bude kázat něco o pozdních příchodech, když konstantně pan chytry chodí do hodin 5-10 minut později s kávičkou v ruce. Takový důtky už rozdal několik bez přednějších napomenutí. Furt mi ale hlava nebere k čemu je napomenutí, přece se to doslova jmenuje napomenutí aby si žák uvědomil, že něco není dobře a pan s egem až k stropu mi tam napálí rovnou důtku. Nijak si s tím hlavu neberu, protože všichni ve třídě ví, že s ním se nic vyřešit nedá a je egoistický, ale co už. *smich*

asd1

Ať to rodiče zajdou řešit s vedením školy, že tohle normální není, když to ředitel bude házet ze stolu tak pohrozit oznámením inspekci. Důtka za tohle je na úrovni šikany a jestli sám chodí do hodin pozdě tak tim spíš, i když to jeho souvisí spíš s příslovím "káže vodu pije víno"

herynek
hodnocení

Jak jsem psal nahoře. Chápu, že řešení z jeho strany je nesprávné, ale na druhou stranu musím taktéž přemýšlet na svoji budoucnost. Tohoto pana učitele totižto budu mít u maturity a pokud by se u mě rozhodlo, že jeho řešení bylo nepříměřené měl by s tím problém, protože by to začli řešit i spolužáci tak cca tři a myslím si, že by měl dost velký problém, když tohle udělal čtyřikrát tudíž se bojím, že by si na mě zasedl a možná neprošel kdo ví.

asd1

Pak nevim co tu řešíš, stáhni vocas nech si důtku a po maturitě mu řekni že je vůl.

Pro tebe ta důtka prakticky nic neznamená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]