Nejste přihlášen/a.
Zdravím, měla abych takový dotaz ohledně knížky VELKÝ GATSBY. Musím říct, že jsem se úplně ztratila v tom ději, cca někdy od stránky 130. Upřímně jsem nikde v knize nepostřehla, že by umřel Gatsby, i když je potom mrtvý. Mluví se o něm jako a mrtvém a dokonce dojde k pohřbu, tudíž předpokládám, že doopravdy umřel. Ale fakt jsem to tam přímo nikde neviděla.
Pouze tady, na stránce 142 došlo k smrti Wilsona, ale tam ještě Gatsby žil -- TEXT Z KNIHY PDF --> Teprve když jsme se vydali s Gatsbym k domu, uviděl zahradník Wilsonovo mrtvé tělo o kousek dál v trávě a krvavá historie byla úplná. Od teď fakt už nevím, buď jsem se při čtění nesoustředila tolik, a asi mi něco vypadlo. Nebo jsem prostě trubka :D Jako je pravda, že tohle je asi šestá knížka, kterou čtu, za celý svůj život, čtění mě moc nebaví, ale připravuji si alespoň nějakou četbu k maturitě, která mě čeká za 2 roky. Takže nejsem ještě úplný profík. Odkaz na knihu zde ---> web2.mlp.cz/... ----- Prosím o radu, případně nějaké vysvětlení děje od nějakého odbrého čtenáře. Děkuji a hezký den.
0x
doplněno 26.01.23 13:35:
Ve zmíněném filmu byl v závěru pan Gatsby omylem zastřelen při koupání v bazénu a jeho vrah ihned spáchal sebevraždu (silný moment, zbytečná smrt jako pomsta za něco, co on neudělal).
0x
Gatsby teda nevím, jestli umřel, ale přijde mi to divný. Nebyl to pohřeb někoho jiného?
Přečti si obsah z různých zdrojů na internetu a třeba to rozlouskneš.
Film jsem slyšela, že je taky dobrý, ale nesedí to na 100% s filmem, takže nám doporučili na něj kouknout až po maturitě.
0x
Knihu jsem nečetl ale na google //zadej to tam// po zadání titulu čtu, že Gastby byl zastřelen. Možná že ti informace které tam vyčteš pomohou: edufix.cz/... Zdravím a pěkný zbytek týdne!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.