Nejste přihlášen/a.
Zdravím, měla abych takový dotaz ohledně knížky VELKÝ GATSBY. Musím říct, že jsem se úplně ztratila v tom ději, cca někdy od stránky 130. Upřímně jsem nikde v knize nepostřehla, že by umřel Gatsby, i když je potom mrtvý. Mluví se o něm jako a mrtvém a dokonce dojde k pohřbu, tudíž předpokládám, že doopravdy umřel. Ale fakt jsem to tam přímo nikde neviděla. Pouze tady, na stránce 142 došlo k smrti Wilsona, ale tam ještě Gatsby žil -- TEXT Z KNIHY PDF --> Teprve když jsme se vydali s Gatsbym k domu, uviděl zahradník Wilsonovo mrtvé tělo o kousek dál v trávě a krvavá historie byla úplná. Od teď fakt už nevím, buď jsem se při čtění nesoustředila tolik, a asi mi něco vypadlo. Nebo jsem prostě trubka :D Jako je pravda, že tohle je asi šestá knížka, kterou čtu, za celý svůj život, čtění mě moc nebaví, ale připravuji si alespoň nějakou četbu k maturitě, která mě čeká za 2 roky. Takže nejsem ještě úplný profík. Odkaz na knihu zde ---> web2.mlp.cz/... ----- Prosím o radu, případně nějaké vysvětlení děje od nějakého odbrého čtenáře. Děkuji a hezký den.
Ve zmíněném filmu byl v závěru pan Gatsby omylem zastřelen při koupání v bazénu a jeho vrah ihned spáchal sebevraždu (silný moment, zbytečná smrt jako pomsta za něco, co on neudělal).
Knihu jsem nečetl ale na google //zadej to tam// po zadání titulu čtu, že Gastby byl zastřelen. Možná že ti informace které tam vyčteš pomohou: edufix.cz/... Zdravím a pěkný zbytek týdne!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.