Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Denní příjem - > roční příjem

Od: petr18 odpovědí: 11 změna:

Ahoj, jeden spolužák (třeťák na střední škole) se mě snaží přesvědčit, že zná fond s kryptoměny (nějakými stablecoiny), kde je průměrná hodnota denního zisku 2%. Za mě je to totální nesmysl a podvod. Chtěl jsem si to přepočítat na případný roční zisk a nejsem si jist jestli počítám spravně.

Za předpokladu, že něco znásobím o 2%, tak násobím číslem 1,02.

Pokud by se tak stalo 365x, počítám pak správně, že roční zisk by byl PA= 1*1,02^365=1377,4, tzn 137740%?

Nepočítám něco špatně? Přijde mi to až moc, přestože 2% denně jsou samy o sobě nesmysl.

Děkuji předem

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahoj1
hodnocení

0x

Nesmysl to neni, akorat to musis vcas vybrat, nebo mas 100% ztratu :))

DeFi funguje tak par dnu za ucelem to rozjet, nelze to prepocitavat na p.a. ! To neni terminovany vklad, to je odmena za likviditu nebo za buhvi co. Takze za tyden 10% klidne mozne je. Zkratka musis umet vcas vycouvať

Mrkni se na Youtube na kanál KryptoVlaďá

doplněno 23.01.23 16:05:

Když seš tak dobrý v počtech, tak si zkus spočítat, jaký by dneska měl zůstatek účtu Karel IV., kdyby v 1346 vložil jednu korunu na 10% pa Průměrného ročního zhodnocení?

petr18
hodnocení

Já se chtěl hlavně ověřit, že ten můj výpočet převodu denního zisku na roční je správný. Nejsem si jist. Jinak, díky za reakci. Jen on mluvil o stablecoinech, což jsem pochopil, že není kryptoměna typu "letadlo", které "rychle vyletí a pak zhoří" (jak naznačuješ ve své odpovědi), ale stabilní kryptoměna s nízkou volatilitou. YTB kanál si projdu.

ahoj1

No stable už taky shořel, ale DeFi, o čem pravděpodobně on mluvil, je něco zcela jiného. Já o tom moc nevím, protože to vyžadovalo moc pozornosti a proto jsem se tím nezabýval. Kryptovláďa v tom jel a měl v tom všechny svoje peníze uloženy.

https://www.kurzy.cz/zpravy/556357-uvod-do-defi/ kurzy.cz/...

ml1

Někde jsem četl fejeton kde se vzala myšlenka, kdyby si někdo uložil 1 korunu v roce 1, kolik by dneska měl (úrokové sazby tehdy byly normálně 2,5%). Teda nesměl by použít spořitelnu, kde by to padlo na poplatky a už by mu nabíhal nepovolený debet, ale to v tom fejetonu autor zanedbal. Dospěl k nějaké vysoké částce, čímž vysvětloval, proč se čas od času musí udělat nějaká ta finanční reforma (kolik jich jen bylo ve dvacátém století, a to jich zase proti minulosti tolik nebylo, pojmy jako berná mince, zlámaná grašle a podobně právě mají původ v různých reformách či spíše zlodějinách). Karel IV měl bohatství ve zlatě a stříbře (a nemovitostech), to sice nijak moc neroste, ale zase neztrácí hodnotu tolik jako peníze.

ahoj1

Obavam se ze castka byla vyssi jak vsechny penize sveta :)) on ten efekt snowball, slozeneho uroceni v case roste moc rychle :))

Moje kalkulacka v mobilu umi max 200 let a to vychazi z 1 koruny na 446,6 milionu na urokach (pri 10% pa), ale ten hlavni rust je az na konci pochopitelne

ml1
hodnocení

0x

Výpočet je v pořádku (je to geometrická posloupnost, proto ta mocnina). Akorát to je opravdu nesmysl, ta 2% budou nějaká špičková hodnota.

Ono dokud se peníze sypou do fondu, není problém, ale problém bude při opačném požadavku, tedy při požadavku na vybrání peněz. Stačí jaké jsou obstrukce s normálními fondy (stavební nebo důchodové spoření), tady předpokládám bude šance proměnit tyhle virtuální hodnoty zpět na reálné dost mizivá.

ahoj1

Ono to muze byt jeden den 2% a druhy den 8% a treti den uz o vsechno prijdes, vygoogli si DeFi.

hodnocení

0x

Kazdy fond s kryptomenou je defakto jenom pyramidovy podvod a v 99% o vsechno prijdes.

Co se tyka toho denniho zisku 2% tak to mozne je, ale vetsinou tak ze nakupujes a prodavas sam a nebo podle nejakeho realneho profi investora. Napr ja mam investice v akciich a komoditach a po bourlivem zacatku kdy jsem byl hodne v minusu mam ted vcelku stabilni zisk 0,5-2% kazdy den. Procenta se vzdy pocitaji z aktualni castky pred otevrenim burzy.

a k tomu máš nějaký postupy, tj. sleduješ někoho, nebo si na to přišel sám a jedeš vlastní schéma?

jano123
hodnocení

0x

Samozrejme je to podvod, matematika na zisk je ok, realita je iná,

virtualné peniaze nekrité ničím, založené na "pyramídových vkladoch"...

Funguje je to iba pre niektorých, ktorí to sledujú, a včas zisk vyberú,

ale ako už bolo spomenuté tých šťastných "vyvolených",

je mizivé percento...*nene*

hodnocení

0x
Moje krédo je, od kryptoměn dál. V principu nějak fungují, ale doby astronomických růstů dávno minulý a dnes vidím astronomické spíše riziko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]