Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod m2 na m3

Od: luki odpovědí: 19 změna:
19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Nelze převést.

Ale máte tam chybu v zadání, že?

hodnocení

8x

Zdravím.

Jednotky cm2 jsou jednotky obsahu, kdežto m3 jsou jednotky objemu. Navzájem jsou nepřevoditelné.

Jsou dvě možnosti (převádět navzájem jednotky obsahu, nebo jednotky objemu): a) 900 cm2 = 9 dm2 = 0,09 m2; b) 900 cm3 = 0,9 dm3 = 0,000 9 m3

krtek6
hodnocení

3x

těžko říct, když neznáme třetí hodnotu;)

krtek6

ale můžu ti zcela vážně poradit...napiš si do LIDLU*smich*...tam to určitě ví, protože jsou na takový věci experti...tam když mi dali, že mám ocenit "bourání omítek XX m2" tak na můj dotaz, kolik u nich váží 1m2 omítky nebo jaká je tam tloušťka omítek, abych to mohl dopočítat a převést na m3, tak mi odpověděli, že "je to standardní položka" a jako odborná firma bych to měl vědět*nevi**smich*... naše konverzace skončila tím, že pokud mi hodlají dodávat výkazy výměr ve formě nákupního seznamu, že tohle cenit nebudu...no a už se neozvali:-D

@krtek6: To je ovšem u této firmy naprostý standard. Jejich smlouvy o dílo musel psát H.Ch. Andersen. Firma, která se odhodlá stavět pro tento řetězec, musí být absolutně zoufalá, nebo těsně před bankrotem (nebo i po něm).

glyx
hodnocení

2x
Kolik sekund je jeden kilogram?

111®
hodnocení

2x

vem si papír 30x30cm=900cm2 a nyní mi řekni kde je ta výška toho papíru aby to byla cm * cm * cm , když ty máš zadání cm *cm?

ahoj1
hodnocení

0x

A proč by to nešlo?

Zadání možná bylo takhle: kolik nejvýše objemu B (m3) se vejde do objektu s povrchem A (900 cm2), uvažujme nulovou tooušťku stěny.

Tak - jak byste to vyřešili :)

takže vždycky 0 - nula

Jaká nula? Musí najít objekt, který má povrch právě 900 cm2 a zároveň co největší objem. Jestli to bude krychle, koule, válec... Na to musí přijít.

hodnocení

0x

nicméně - dokážu si představit, že se takto dá přepočítat právě potřebné množství např. omítky, barvy, ...

Zadání může být - hala o ploše 50m2, výšce budovy s rovnou střechou 5 m, dveře, okna ... - potřebujete natřít barvou. Barva má na krabici uvedeno "jeden nátěr 0,6kg/1 litr na 10-14 m2" - takže s určitou představou dostanete právě tento příklad:

Kolik metrů krychlových barvy potřebujete na natření plochy X m2?

metr krychlový je 1000 litrů, litr je 0,6kg, vozík uveze 700kg - nádoba 70kg plus barva, jedu jen jednu cestu s vozíkem a nádobou plné barvy, která mi bude stačit na x natření nějaké stavby...

No přímý výpočet metrů čtverečních na metry krychlové sice není, ale logiku by to mohlo mít v některých případech - což?

tebi
hodnocení

0x
Příklad z praxe- obývák je 3,4x 5,7 m. V obchodě Koberec stojí 1m2...60 zlotých a jak to každý umí ihned spočítat, jak jde o prachy, no ne? :))

Není tohle zadání o ploše, kterou chce převést na obsah? Chce tu plochu dostat do sklenice. Ne zaplatit.

tebi
Je, já píšu ale o něčem jiném ,že. V reálu zapojí člověk selský rozum

To ano, ale tady si buď tazatel dělá srandu, nebo evidentně nemá co zapojit.

zaseja

babkazov, jaký je rozdíl mezi plochou a obsahem?

Zase já, plocha a prostor? Jabka a hrušky?

krtek6

tebi: tohle je hodně špatný příklad a ještě k tomu mimo mísu...zadání uživatele je jak z toho vtipu:

--------------------------

Přijde učitel do třídy a říká:
"Tak děti,tato místnost má 12m2 a slunce sem svítí pod úhlem 20 stupňů.
Otázka zní,kolik je mi let?"
Udivené děti otevřou pusu dokořán a neví.
Přihlásí se Pepíček a říká:
"48 let."
"Ano, správně Pepíčku a řekneš nám, jak jsi na to přišel?"
"No jednoduše, já mám bratrance, kterému je 24 let a náš táta říká, že je napůl debil."

:-D

zaseja

babkazov, pleteš si obsah s objemem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]