Nejste přihlášen/a.
Ptám se za svoji příbuznou, která letos maturuje. Vzhledem k vysvědčení by ji měli vzít na ČVUT Praha i VUT Brno bez přijímaček. Do obou měst má spojení časově zhruba stejné. Do Prahy vlaky, do Brna spíš autobusy. Kam byste raději šli? Nemyslím jen školu, ale i město, ubytování na koleji nebo privátě, studentský život. Studentka by spíš volila Prahu, má pocit, že tam je větší možnost zahraniční stáže. A rodina se rozdělila a hledá přednosti a nedostatky obou škol resp. obou měst.. Máte v tomhle někdo nějakou zkušenost?
Asi bych popřemýšlela, odkud slečna je a jakou má povahu, zda dobrodružnou nebo spíš klidnou. Pokud z Moravy, bude jí lépe v Brně, bude se tam cítit víc "doma". Jsem z Prahy, miluji to tu, ale uznávám, že pro každého to není, mnozí zde trpí vykořeněním, poněkud nepříjemným ruchem (i když v posledních letech je Praha spíš ospalá vesnice). Přátelé stavaři tvrdí, že školy jsou srovnatelné a šance na stáže také.
Sama jezdím nyní do školy v Olomuci a je to velmi příjemné místo, studentské a zároveň hezké a klidné. A spousta přívětivých hospůdek i lidí.
Dívka je z Pardubického kraje. Ve světě se neztratí, dělala do úrazu ligově sport, instruktorku na táboře i lyžařskou, dokáže si vyřídit a sama absolvovat pobyt v zahraničí. Taková do nepohody... Já se v Pze narodila a začala tam chodit do školy, pak jsem vymetla republiku všemi směry. Nakonec jsem taky studovala v Olomouci a přes Ostravu se vrátila zas do Olomouckého kraje. OL je pro studenty fajn město. Tak akorát. Pak taky HK. To brácha nedá na Brno dopustit a tlačí ji tam.
Pri moznosti volby CVUT a Praha - VUT a Brno neni vubec o cem premyslet. Samozrejme, ze CVUT a samozrejme, ze Praha. 2:0. Bez vahani.
Děkuji za odpovědi. V Praze byli na dni otevřených dveří. Vše v pohodě. Jen obava ze strahovských kolejí, které u prváků té fakulty připadají v úvahu. Prý tam byly štěnice... Tak ještě zajedou do Brna, ať vidí i druhou variantu, kterou jim doporučuje příbuzný, co tam studoval VUT, tuším elektro... Zatím u slečny vede Praha.
Ty koleje jsou obrovské, takže je klidně možné, že tam někdy štěnice byly, tomu lze těžko předejít, známe pořádkumilovné studenty. Stejně tak jindy můžou být v Brně. Strahov je solidní Vydrholec, ale hned u Petřínských sadů, kde je to krásné. Zkrátka, vážně je nejlepší si to vše projít, školu atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.