Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prestup na skolu

Od: petr34 odpovědí: 3 změna:
Jsem ve druháku. Moje otázka zní jestliže bych přestoupil na jinou školu se stejným záměrem oboru (např ekonomika), ale trochu s jiným zaměřením ( třeba ekonomika ve sportu a ekonomika v necem jiném) začal bych od prváku nebo bych mohl pokračovat ve druháku. Děla mi zde problem jeden předmět, který bych jinde neměl.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To vie riaditel novej skoly.

ml1
hodnocení

0x

Je pravděpodobné, že budete moct pokračovat. Možná bude potřeba udělat rozdílové zkoušky. Ale přesně tohle ví a bude o tom rozhodovat ředitel školy nebo nějaký jeho zástupce. Taky záleží, jestli ta škola má třídu, kam se přestoupit dá a jestli je tam volno (já se kdysi trefil přesně do takové té mezery, kdy osmáci šly do devítky a nebylo kam přestoupit).

A nedělal bych si iluze, utečete před jedním problematickým předmětem a tam budete mít jiné.

liska5
hodnocení

0x

Ideálně tam osobně zajet a zeptat se ředitele, jaká je šance. Pak budou chtít písemnou žádost. Ptej se hned, co vše musí obsahovat. Harmonogramy stejných škol se někdy liší. Něco Ti mohou uznat, z něčeho budeš dělat rozdílové zkoušky v termínech, co Ti dají. Na jedno Tě upozorňuji, že utečeš možná před některým přísným učitelem, ale na nové škole narazíš na jiného v jiném předmětě. Takový přestup nemusí vyjít, protože mohou mít prostě plno. Nebo Ti nabídnou němčinu a ty zatím děláš léta španělštinu. A taky je možné, že Ti navrhnou udělat přijímačky a začít od prváku. Špatná zpráva je, že letos se hlásí silný ročník, rekordní počet zájemců.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]