Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průměr v 8 třídě

Od: duryan odpovědí: 7 změna:
Zdravím, jsem v 8 třídě a rád bych se zeptal jak moc vadí trojky na vysvědčení.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím, záleží komu Vadí? Vadí tobě? Vadí vašim? Vadí ti v průměru na školu kam chceš pak?

duryan
hodnocení

Jak moc to vadí při příjmačkách.

Asi záleží, kam se potom budeš hlásit. Na některých školách děla výsledek pruměru 8. a 9. trídy i 40%. Takže ti uteče celkem dost bodů.

hodnocení

0x
Tohle je těžký, na některé škole trojkař může mít na škole s méně náročnými učiteli vyznamenání, nebo naopak jinde bude skoro na propadnutí. Známkování na ZŠ není objektivní. Spíš je důležitější, jak si stojíš s prospěchem oproti zbytku třídy. Pokud se tedy nejedná o nějakou třídu plnou pilných Asiatů, nebo naopak plnou přizpůsobivých dětí z vyloučené lokality.
Přijímačky problém jsou, protože spousta středních škol tuto neobjektivitu ignoruje a dává hodně bodů za minulý prospěch. Není to fér.

unknown
hodnocení

0x

Známky nejsou zas tak důležité, každému jde něco jiného, pokud máš trojky z matematiky nebo z českého jazyka atd... Tak je to normální někomu jde všechno, protože se bud rád učí nebo mu to prostě jde a baví ho ty předměty a někomu jde třeba jen určitý počet předmětu např. jde mi matematika, ale zase mi nejde český jazyk (to jsem byl já, jak na základní škole, tak i na střední). Tobě třeba můžou jít ostatní předměty, přijdou ti lehké, ale přitom někteří tvojí spolužáci mají trojky a přijde jim učivo těžké, složité. Na přijímačkách známky částečně zaleží ale ne úplně, když budeš mít celkový průměr ze všech předmětu řekněme třeba 2,36 tak dostaneš na některých středních školách (každá to ma jinak) nějaký určitý počet bodů za prospěch, a to teda znamená čím lepší prospěch (celkový průměr známek) tím více dostaneš "bonusových" bodu k přijímačkám. Ale pokud se na přijímačky naučíš tak tě můžou přijmout i kdybys měl celkový průměr 3.

loten
hodnocení

0x
Já jsem chodil na osmileté gymnázium a protože jsem se v sedmé nebo osmé třídě celkem flákal, tak jsem dokonce dostal v pololetí čtyřku z češtiny. No to mě probralo a od té doby jsem měl nejhůře dvojky a dneska mám titul z ČVUT. Na VŠE, mě díky dobrému průměru ze střední, vzali i bez přijímaček. Když trochu zabereš, tak na konci roku můžeš mít lepší vysvědčení.
Ty trojky by mohly být v určitých regionech problém. Nedávno jsem někde četl, že v Praze je víc studentů v 9. třídách ZŠ, než je volných míst na středních školách a učňácích.

domas927
hodnocení

0x

Záleží, jak moc velký bude zájem o tvůj obor. Pokud zájem téměř nebude, tak celkem v pohodě, ovšem pokud bude zájem větší např. 150 zájemců na 30 volných míst, tak to bude problém. Ale jestli budeš mít třeba jen 2-3 trojky, tak jsi víceměně v suchu. Stejně velké síto přijde v prváku, kde se to trochu protřídí a může se stát, že i z dvojek budou třeba čtyřky. Nicméně v zaměstnání už nikdo na známky nehledí, protože na to má vliv několik faktorů, které třeba ani ty sám neovlivníš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]