Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příklad (fyzika, mechanika)

Od: luc odpovědí: 3 změna:
Příklad zněl: Pneumatický dusací vál, sloužící ke zhutňování zeminy získá z klidu rychlost 18 km/h za 40 sekund. Vypočtete jeho zrychlení a dráhu, kterou ujde.
Zrychlení je 0,125 m/s², ale nejde mi vypočítat dráha. Podle učitelova vzorce (s = s0 + v0 x t + 1/2 x at² ) mi to vycházelo 300, dala jsem to robotovi který použil vzorec s = vt + (1/2)at², tomu vyšlo 210 (když jsem vzorec vložila do kalkulačky celý, vyšlo mi 300 a když jsem to rozdělila na dvě části, ta první mi vyšla 200 a ta druhá 100) a na stránce jsem našla jenom s = 1/2 x a x t², kde to vyšlo 100.
Co dělám špatně? Prosím vysvětlení, děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Počáteční rychlost v0 = 0; konečná rycglost v1 = 5m/sec; průměrná rychlos (jde o pohyb rovnoměrně zrychlený) je

vp = v0 + v1)/2 = (0+5)/2 = 2,5 m/sec. s = vp*t = 2,5*40 = 100m.
s = s0 + v0*t + 0,5*a*t^2 = 0 + 0*40 + 0,5*0,125*40^2 = 100 m.
s = v0*t + 0,5/0,125*40^2 = 0 + 100 = 100m.

Podle všech vzorců vychází 100m. Pořád nevíš, kde je chyba?

luc
hodnocení

Teď už tuším, ale nevíte kde ten robot/AI mohl udělat chybu? Očekávala jsem, že by to on měl dobře.
Příklad (fyzika, mechanika)

hodnocení

0x

Musite chapat, kedy sa aky vzorec pouzije a nespoliehat sa na kdejake pochybne AI.

Pre rozbeh z rychlosti nula plati s = 0.5 * a * t2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]