Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znamka po opraveni ukolu

Od: nnn odpovědí: 13 změna:
dobrý den. Chodím do 9. třídy a asi dva týdny zpátky učitelka dějepisu vybírala sešity nečekaně. Já ho samozřejmě neměla dopsaný. Dala mi za to pětku a řekla, že když si ho dopíšu, tak mi může známku vylepšit. Bez té pětky mi vychází 1,5 z dějáku. To bych pak měla na pololetí jedničku, Kdyby mi dala jedničku jako všem. Když jsem jí sesit dávala do kabinetu, napsala jsem jí tam i vzkaz. Že bych moc chtěla na vysvědčení jedničku a že kdyby ten sesit nebyl na jedničku, tak můžu udělat něco navíc, třeba nějaký referát aby se to dalo vy lepšit ještě ta známka. dala mi za ten sesit čtyřku. teď mi vychází 1,86 A jsem docela zklamaná z toho. Na vysvědčení mi stejně vychází průměr ze vsech predmetu pod 1,5 (takze vyznamenani bude), ale chtěla jsem ho ještě lepší. Chápete. Ještě když zbylvala jen jedna známka. Myslíte, že je to v pohodě, nebo je to nefer?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Ten vzkaz ji mohl akorát naštvat. Takové smlouvání a kšeftování se známkami neznám - a to jsem učila 36 let na školách různého typu... A taky je mi divné, že je ve třídě tolik jedniček z dějepisu. *zmateny* To jste tak dobří? Co si pamatuju, tak jedniček na 30 žáků bývalo tak maximálně 5-6. Určitě ne většina. Asi klesly požadavky.

nnn
hodnocení

nojo, jsme výběrová třída (ale pouze na prirodni vedy. prijimacky do te tridy se delaly z matiky tak mame lepsi znamky nez jiny tridy) a tak na nas ma vetsi naroky i z dejepisu a zemepisu (ta sama ucitelka) i kdyby vlastne na tohle naroky mit vyssi nemela. taky jsou samy jednicky protoze prece jenom je to jen za vyplneny pracovni sesit, coz se vlastne jen vypisou odpovedi z netu nebo ucebnice. myslim, ze jsem to udelala dobre, ze jsem napsala ten vzkaz. ze videla ze se snazim a hodlam s tim neco delat

hodnocení

2x
Ahoj, tvůj přístup je za mě super. Ukázala jsi snahu a navrhla nějaká řešení. Učitelka bohužel není otevřená ničemu jinému. S tím nenaděláš nic a lidé jsou různí. Já bych to ocenil a nechal bych čistě na tobě s čím bys přišla a pak bych rozhodl. Vždyť sakra není tohle přesně to co ie potřeba a co se mají studenti do života naučit? Pořádná iniciativa a chuť se pustit do řešení a nebát se otevřít pusu a ukázat snahu?

Ten přístup vůbec není super, spíš to považuji za lehkou drzost. Super by bylo požádat paní učitelku o rozhovor a pak se s ní zkusit víceméně kajícně dohodnout na nějakém rozumném řešení. Ale pořád musíš brát v úvahu, že učitelka ti není partnerem, ale je pro tebe autoritou, vedoucím!

hodnocení

2x

Víš, někteří kantoři nejsou přístupni nějakému smlouvání. Proč jsi neměla dopsanou látku, když se vybíraly sešity? Připravená bys měla být průběžně, ne jen tehdy, když víš, že se budou sešity vybírat.

Jinak - proč Ti dala čtyřku za sešit? Spíš bych hodnotila zkoušení, vědomosti, než to, zda máš podtrhané letopočty podle pravítka nebo krásné písmo. Něco Ti tam chybělo? Tomu nerozumím, jak lze sešit ohodnotit čtyřkou. Hodnotí se vědomosti.

I pokud dostaneš na vysvědčení dvojku, je to velice pěkná známka a nemusíš z toho být smutná. A do příštího pololetí si sešit průběžně doplňuj, kdyby je zase chtěla učitelka vybrat nečekaně. Připravenost je nutná! ;)

Nevím, ve které jsi třídě, ale věř tomu, že nikdy nikoho nebude zajímat to, zda jsi v pololetí v šestce /sedmičce, osmičce.../ měla z dějepisu jedničku nebo dvojku. Tím Tě ale zase nechci navádět k nějakému lajdačení. Jaga.

nebfo
hodnocení

1x

Učitel není povinnen ti pomáhat, když ty sama očividně na školu kálíš. Jsi zklamaná a něco chceš? Tak pro to něco dělej. Že sis najednou na konci pololetí vzpomněla, že chceš jedničku, je tvůj problém.

nnn
hodnocení

vím, že to není její povinnost, ale já přece nechci aby mi pomahala. nabidla jsem referaty a dalsi veci, kterymi bych si tu znamku mohla vylepsit (aby videla ze se taky snazim). na školu nekašlu. Udělala jsem několik plakatu (jeste jsem je neodevzdala), který učitelka chce, za který dostanu jedničku. Teď ale ani ten plakat už známku nevylepší na jedničku, coz me fakt mrzi protoze to bere vsechno stejnou vahou a prijde mi to celkem nefer, ze z testu mam jednicky nebo dvojky nejhur a pak mi prumer zkazi takovahle blbost.
ahoj*

Tomu nerozumím, proč neodevzdala? A proč už nemůžeš vylepšit?

jestli jsi něco chtěla udělat tak si to měla aktivně komunikovat včas a ne smlouvat že něco za něco :)

A jak tam píšeš o nenadálém sbírání sešitů? Tak jsi měla říct že seš it nemáš když jsi věděla že to nemáš v pořádku... taky nerozumím tomu, proč vás známkují podle dopsání sešitů co to je za blbost? To jste na zvláštní škole a hodnotí vás za to, jak umíte psát? Spíše nerozumím, co přesně se znamkovalo v tom sešitě... ne dějepise by se měli hodnotit vědomosti a ne, jak máš vyplněný sešit anebo plakáty či referáty. Ale asi tomu moc nerozumím...

za chvíli se bude dějepis hodnotit formou testů A B C, bitva na bílé hoře byla

A) 1415

B) 1620

C) 1920

:)

nnn
hodnocení

tusim ze B) je spravne :) neodevzdala jsem je, protoze si myslim ze se budou dat vyuzit jindy. nikdy je nevraci, nechava si je ve skole. stejne by mi to uz znamku nevylepsilo. ja komunikovala vcas. kdyz mi oznamila petku, hned jsem se ji ptala jestli se to da nejak vylepsit, kdyz si stranky doplnim. hodnoti se to, zda mam pracak dopsany. je ji jedno, jestli jsou odpovedi spravne nebo spatne. hlavne ze je tam neco napsane

asd1
hodnocení

0x

Vždyť ti to vylepšila, místo koule ti dala dostatečně a to hlavně proto že jsi úkol udělala až na vyzvání dodatečně.

Pokud chceš jedničku tak bys musela opravdu zabrat a být perfektní, ovšem i tak se nehodnotí poslední měsíc ale celé pololetí, takže dvojka je naprosto spravedlivá a jedničku těžko. To bys musela být perfekt od září a ne jen v lednu.

nnn
hodnocení

ja zabiram ale cely rok :) sice jsem zabrala asi jednou (:D), ale myslim ze jednicky a jedna dvojka jsou celkem dobry vykon.

ltz
hodnocení

0x
Oprsklost asi to není, psát vzkaz učitelce do sešitu, ale vhodné to rozhodně není. Mohla jsi za ucitelkou dojít a vzkaz ji říci ústně. Jinak si myslím, že jednickarce, která celý rok dobře pracuje, by zrovna až tu pětku dávat nemusela. Ale možná to bere tak, že je to tak nastavené a že prisnost musí byt. Stačilo by nějaké napomenuti s výzvou o doplnění, třeba do druhého dne. Příště by si si určitě dala pozor, nemít něco hotového.

OT: A čeština pláče *plac* Viz "by si si" namísto správného "by sis", s hodně přimhouřenýma očima "by jsi si". A proč je většinou diakritika správně a mezitím "ucitelka, jednickarce,prisnost". Pláču spolu s češtinou *plac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]