Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učitelství po zdrávce

Od: verce odpovědí: 7 změna:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli by mi někdo poradil. Mám vystudované 4 roky s maturitou v oboru praktická sestra, poté jsem nastoupila na VŠ na dětskou sestru. Už jsem v půlce a teprve teď mi tak nějak došlo, že asi nechci úplně být ve zdravotnictví na plný úvazek.
Vždycky mě to táhlo ke zdravotnictví a učitelství, jelikož jsem, ale po ZŠ nechtěla jít na gympl a pak teprve získávat kvalifikaci na VŠ, rozhodla jsem se pro zdrávku.
Zase nechci ukončovat studium když už mám polovinu studia za sebou, abych pak nakonec nezůstala bez ničeho. Napadlo mě tak jestli bych například nemohla jít učit na zdrávku. Že bych dodělala teď Bc. jako dětská sestra a pak nastoupila na učitelství na Mgr.
Jen nevím jestli by to šlo, kdyby ano, myslíte, že by stačilo mít na učitelství jen Mgr, když budu mít Bc. že sestry? A jaký Mgr. obor jít studovat abych kdyžtak mohla poté učit na střední zdravotnické škole?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Nejdříve dokončete za každou cenu, co právě studujete. Kdoví, jak potom budou nastavená pravidla. Možná Vám pak bude stačit dodělat si pedagogické minimum, jako dneska třeba inženýři, co chtějí učit nějaké technické obory na SŠ. A možná, že se pak zaměříte na nějakou užší specializaci, kterou budete vyučovat.

kopriva
hodnocení

0x
U nás na zdrávce vyučující byly všechno všeobecné sestry s letitou praxí, školu si dodělávaly později. Mám 10 let od maturity a učí tam vesměs stále ty stejné učitelky, takže sehnat takové misto nebude úplně snadné.
liska5

Ale chodí se do důchodu. Ona si dá žádost na několik zdrávek a zatím bude pracovat jako sestra a přidělávat si pedagog.minimum. No a jednoho dne se jí ozvou. To jsou často náhody. Mně se tak naskytlo místo, jelikož můj předchúdce vyhrál někde konkurz na ředitele a najednou mne potřebovali...

ahoj*

A nebylo to podle vzoru: kdo neumí, učí?

liska5

Nebylo. K učení musí být předpoklady. Opravdu dobrých kantorů zase tolik není. Kolikrát vysoce inteligentní a vzdělaný vědátor si neví rady s přístupem, se způsobem vysvětlení, neumí se studenty jednat. Předmět ovládá, ale tady jde o metodiku výuky, pedagogickou psychologii, sociální psychologii v praxi i o to zapálení a empatii. Jestli slečna cítí, že to v ní je, ať to zkusí.

lea
hodnocení

0x

Krásný den,

v první řadě bych chtěla napsat, aby jste studium určitě dokončila. Už z toho důvodu, že nevíte, co vás čeká.

Hlavním důvodem by pro vás mohlo být také to, že jako odborná (tedy dětská) sestra můžete na škole i vyučovat. S tím, že budete mít určitě pedagogikcé minimum. V takovým případě lze vyučovat jen odborné zdravotnické předměty.

Pokud by jste chtěla vyučovat jiné- dám příklad Český jazyk nebo biologii tak to bude těžší, budete muset vystudovat příslušný obor (to, jak to chodí s již získaným titulem si nejsem jistá a proto tu radši nepíšu více, než je třeba)

Na zdravotnických školách je celkem běžné, že vyučují ti, co se ve zdravotnictví nějakým způsobem pohybují - často to jsou:

a) zdravotníci, kteří své povolání nedělají a jen učí

b) zdravotníci, kteří ve škole učí ale své povolání dále dělají jako (s tím, že původní profese převyšuje nad školou)

c) zdravotníci, kteří učí ve škole - ale jen odborné praxe (v nemocnicích)

Jako zajímavost sem také přípiší to, že mám známou, kterou vyhodili z medicíny a teď učí chemii na zdrávce ;) (co vím, tak si dodělávala celé magisterské studium)

Doufám, že jsem Vám trochu poradila, mějte se krásně a přeji mnoho úspěchů.

hodnocení

0x

pokud by vám nevadilo učit na zdrávce, tak si dodělejte dětskou sestru a může pokračovat v navazujícím magisterském studiu "Učitelství odborných předmětů pro zdravotnické školy." když si to dáte do googlu, tak vám určitě vyjedou školy s tímto programem a s podrobnějšími informacemi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]