Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet rychlosti

Od: adsadasd odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám příklad m= 6500kg t= 15s P = 48 000W Jaká je rychlost? Předem děkuji za odpověď. Stačí jen napsat nějaký vzorec, který vás napadne, zbytek dopočtu. Vzal jsem si vzorec Ek = 1/2 m v2 ( ale mám dvě nezámé, tak nevím jak vypočítat).

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ml1
hodnocení

2x

Se zadanými veličinami se toho asi dá vymyslet víc, tak neberte tuto variantu jako jedinou.

Mám auto s motorem 48 kW (64 koní) zapnu ho na 15 sekund naplno, auto váží 6500 kg na jakou rychlost se dostanu po těch 15 sekundách? (obligátní věty typu zanedbejte ...

Za prvé to bude ňůtnova pohybová věta o síle a=mF (zrychlení je součinem síly a hmotnosti)

a pak jen spočítat zrychlení, a kolik to dá za 15 sekund.

No jo ale teď je potřeba z toho výkonu dostat sílu, že?

Taky by na to šlo jít oklikou, přes energii, spočítat práci E (za 15 sekund) a z toho rychlost na základě E=1/2mv^2 (hledanou rychlost bude potřeba z toho vzorce osvobodit).

hodnocení

1x

Co je to výkon?

hodnocení

0x
To nie je zadanie prikladu. Napiste to cele.

04.01.23 21:22
hodnocení

0x
W=P*t

mireknovak*
hodnocení

0x
Bohužel neznáme dráhu. Možná trochu pomůže
P=W/t
W=P*v
W=t*P
W=t*P
v=P/W
F=W/t
W=15*48000=720000
v=48000/720000=(1/15)
Dráhu nepotřebujeme, máme výkon běžící po nějaký čas Tím se vykonala práce = kinetická energie, kterou těleso získalo. A touto energií a hmotností je dána rychlost tělesa.
mireknovak*
Takže W=P*t
v=W*m
?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]