Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce s kalkulačkou

Od: nezrovnagenius odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, po dlouhé době zase pracujeme s kalkulačkou a já si vůbec nemohu vzpomenout, jak s ní pracovat. Vypočítal jsem sinAlfa=((2√3)/√5), ale když se pokusím odsinovat, hodí mi to chybu. Čím to může být? Kalkulačku mám na stupně, opravdu už nevím.. No děkuju za případné rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ml1
hodnocení

0x

>> 2*sqrt(3)/sqrt(5)

ans =

1.5492

K tomu v reálném číselném oboru úhel nenajdete, neexistuje reálné číslo, jehož sinus by byl větší než 1

jedině s kalulačkou v komplexní rovině:

>> asin(ans)

ans =

1.5708 - 1.0052i

výsledek v radiánech případně ve stupních

ans =

90.0000 -57.5928i

ale to asi nebude cílem, takže je něco někde špatně

tj
hodnocení

0x
A) Přečtete si návod ke kalkulačce. Sám jsem měl, vlastně ještě někde mám, profi kalkulačku a k ní mega návod. Myslíte si, že jsou všechny kalkulačky na světě všech možných výrobců univerzální? Bez zadání typu kalkulačky chcete poradit jak s ní pracovat? Takže manuál -> není to sprosté slovo, ale pomůcka.
.
B) Pokud jste ho již ztratil, určitě budete muset najít na netu. Zeptejte se pana Googla a nebuďte líný chvíli hledat, zvláště pokud se jedná o starší typ. Pak si v něm najdete určitě způsoby zápisu příkladu pro výpočet a zjistíte, co děláte špatně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]