Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to se stránkami u této knihy?

Od: martinprokop odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám přečíst jako povinnou četbu Evžena Oněgina od Puškina a chtěl bych vědět jak je to s touto knihou neoluxor.cz/... píšou tu, že to má 432 strana, ale někde zase píšou 260. Není možné, že v této knize je to napsáno polovička knihy Rusky a pak další polovina knihy česky? Všem případným rádcům děkuji!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

1x

Rusko-české zrcadlové vydání. Česky i по &#/... Евгений Онегин

pu®

Cituji z popisku knihy na stránce, kterou jste nám poslal: "Rusko-české zrcadlové vydání" ;) Logicky tedy najdete dvojnásobný počet stránek, než ve vydání jednojazyčném. U zrcadlových vydání máte na jedné straně originál a hned vedle český překlad - můžete srovnávat a učit se. Jazyku i překladu (když je překlad dobrý).

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Každé vydání knihy může mít jiný počet stran. Jedna může mít menší formát a větší písmo - víc stránek, a naopak.

lidus*
hodnocení

0x

Mám vydání z r. 1972 str.270

adeeelka*
hodnocení

0x

Shodou okolností mám Evžena Oněgina taky v seznamu k maturitě a dnes jsem jej dočetla. Asi před půl rokem jsem měla tuto knihu půjčemou z knihovny a taky jsem se vyděsila, jak je dlouhá a pak jsem se podívala dovnitř a ano, polovina byla česky a polovina rusky. Teď mám doma jiné vydání, jen české, a má 216 stran + doslov a ostatní poznámky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]