Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy se školou

Od: hunter* odpovědí: 3 změna:

Ahojda, chtěl jsem se zeptat, co mám dělat, když absolutně nezvládám školu. Jakoby jsem na základce, ale kvůli tomu, že se učivo nestíhám naučit ve škole a hlavně si zapisovat zápisty, tak jsem celé noci vzhůru a dopisuji si zápisky, nebo se učím na test, nak tetrý si vzpomenu těsně před tím, než usnu. Už mě to silně přestává bavit, ale musím se učit, protože škola na kterou se chci dostat, nebere vůbec známky a vysvědšení z deváté třídy. Zkoušel jsem dokonce i doučování. Jenže to mi v ničem nepomohlo a akorát mi to víc rozhodilo spánkový režim. Nevíte, co by mi mohlo pomoct? Budu vděčný ůplně za cokoliv

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sepro
hodnocení

1x
Na základce si nestíháš psát zápisky? Tak to na střední shoříš a o vysoký ani neuvažuj. Nehroť to tak. Proč se neučíš z učebnice? Nebo proč si nesdílíte zápisky se spolužákama?
Svěř se rodičům, protože není normální, aby sis během školní hodiny na základce nestíhal psát zápisky, možná máš nějakou poruchu psaní.
Na základce nám učitelé většinou psali klíčový slova a často celý slovní spojení na tabuli, mladší učitelé měli prezentace. Na střední (a poměrně dost i na základce) jsem se učila z učebnic, výklad učitelů mi moc nevyhovoval a o hodinách jsem si zapisovala minimum. Že si nestíhám psát jsem pocítila až na vysoký. A to mám silně narušenou motoriku rukou.
hunter*
hodnocení

Nah. Problém naší školy. Učitelé, u kterých nestíhám psát mívaji prezentace, jenže to bývá dost dlouhý a když nestíháte (což je furt co se učiva jako třída týče) tak pospíchá. Kdž jsem kamarádům, kteří jsou na střední ukacoval, co jsou naše zápisky, tak se ptali, proč toho je tolik, že je to zbytečné. Jenže naše učitelka absolutně nejede podle učebnic.. Irl jsem jí ty učebnice vrátili, protože je nepoužijem. Jenže prostě, když máte papíry na to, že se pomaleji učíte a většina učitelů to neví, není to zrovna dvakrát super. Nejsem člověk, který by hned šel za učitelem stím, že ,,Paní učitelko, já mám mít jednoduší testy." Navíc, není v mojí rodině pomalu nikdo, kdo by mi to mohl vysvětlit.

Já si zápisky dopisuji, to mi zas takový problém nedělá. Ale naučit se to je už o něco horší. Nevím, asi bych si potřeboval najít nějakou techniku učení.

sepro

Pokud máš nějakou poruchu učení, tvoji učitelé to ale vědí (pokud jsi teda byl na vyšetření třeba v pedagogicko-psychologické poradně a "máš na to papíry"). Pokud na to papíry nemáš, požádej rodiče, aby tě na vyšetření objednali.

Požádej je, aby ti buď ty prezentace posílali/dávali vytištěný, nebo se domluv se spolužáky, aby ti poznámky dávali. Nebo si, když to fakt nejde, ty prezentace o hodinách foťte. Pokud mají s nestíháním problém i tvoji spolužáci, řešte to se třídní, případně ať to řeší (tvoji, nebo někoho ze spolužáků) rodiče. Nevěřím, že by na základce byly děti napříč ročníkama hnaný jak závodní koně a nikdo to neřešil.

Víš, chlapečku, ono to chce trochu pokory. Jestli tónem "Irl jsem jí ty učebnice vrátili, protože je nepoužijem"mluvíš i s učiteli, tak bych se ti taky nenamáhala pomáhat. Nechovej se jako spratek a učitelé (a lidi obecně) k tobě jako ke spratkovi nebudou přistupovat, to je taková malá rada do života. Jestli v rodině nemáš nikoho, kdo by ti s učením pomohl (tvoji rodiče neovládají učivo základky?!), tak požádej spolužáky, nebo lidi z vedlejších tříd, jestli by tě mohli doučovat, chápu, že třeba čeština, matika, fyzika... ne každýmu jde.

Jestli ti jde o nové techniky učení, na internet je x návodů, můžeš zkusit, co ti bude vyhovovat - studenta.cz/...

Pokud ale víš, že máš někde problém, řeš to. Stylem "Here I am a poserte se ze mě,"který jsi uplatnil v odpovědi ti v úspěšným studování nepomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]