Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,prosím Vás potřebuji pomoct.Syn dostal ve škole úkol doplnit do věty jednoslabičná slova začínající předponou vz můžete prosím poradit?.jsou tam věty:Kája se dnes ráno...brzy.Semínko nám za pár dnů...Přijeli k nám na návštěvu...příbuzní děkuji.
Myslím, že mají chybu v zadání. Vzbudil,vzklíčí,vzdálení - jednoslabičná slova nelze vytvořit..
Semíno nám za pár dnů vzal.
Je to blbost, ale zadání to splňuje.
Někdy jsou ty úkoly šílené, pamatuju dodnes na státního kohouta (on měl být statný, ale tohle slovo jsem ve druhé třídě neznal a tak jsem čárku přidal (dost možná tam i nějaká nečistota v učebnici byla) a doplníl í pokud si to pamatuju). Jindy zase se měly doplňovat odvozeniny se "z" ale jak může člověk v páté třídě vědět, co se stane s vínem (zadaní bylo ocet), tak jsem prostě něco utvořil. Mimochodem stejná učitelka měla průpovídky k vínové barvě (to přece nemůžeme/nesmíme znát) a najednou po nás chce takové znalosti. Jistě bych si vzpomněl na další, kdybych ještě chvíli vzpomínal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.