Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má či nemá tam být čárka

Od: gaby odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěla bych poradit s větou, zda zde má být či nemá být čárka.

Věta: Bylo zde více věcí, které jsem si mohla vyzkoušet, než během praxe minulý týden.

Má být čárka mezi slovy vyzkoušet a než? Já bych jít tam dala, jelikož si myslím, že prostřední větu bych mohla vyndat a věta by stále dávala smysl. Npasali by jste jí tam nebo ne?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano, čárka tam musí být. Hlavní věta je Bylo zde ... než... minulý týden. Do této věty je vložená věta vedlejší přívlastková: ...které ... vyzkoušet..

liska5
hodnocení

3x

Čárku bych tam dala.

1) Za větší chybu považuji... by jste...na konci dotazu.*alene* Zopakuj si psaní: já bych, ty bys, vy byste, my bychom

...*stop*žádné by jste, by jsme...

2) Stejně tak chyba je dlouhé í v jí.. ..Správně je..napsali byste ji..Tu čárku?. Koho, co, 4.p.

Není to komu čemu jí mamince. Tam to dlouhé patří, 3.p

hodnocení

2x
Dost krkolomné spojení...chybí kontext.
Já bych větu přepracoval:
Mohla jsem si zde vyzkoušet více věcí, než během praxe v minulém tydnu.

hodnocení

1x

V té větě podle mne chyba není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]