Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočty elektřina

Od: just odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám následující příklady vypočítané správně?

1. Jakou F ve vakuu na sebe působí 2 bodové náboje ve vzdálenosti 16cm, Q1 = 3mikroC, Q2 = 5mikroC? (vyšlo mi 5,27N)

2. V jaké vzdálenosti jsou bodové náboje s nábojem 15 mikroC, jestliže na sebe působí silou 35N? (vyšlo mi 0,058m)

3.Máme dva stjně velké bodvé náboje ve vakuu, které se odpuzují silou 2,6 N ve vzdálenosti 5cm. Jak velké jsou tyto náoje (Mně vyšlo buď -8,4 *10↑-7 nebo 8,4*10↑-7 C)

4.Kolik nábojů (elementárních) je odpovídajícíh k 9 mikroC (můj výsledek je 5,62*10↑13)

5.Homogenní elektrické pole má intenzitu 4,4*10↑5 N/C a je v něm umístěn náboj 20 mikroC.Jak velkou silou působí na náboj pole? (mně vyšlo 8,8 N)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to dobře, jen v úloze č. 2 mi vychází r2 = 0,058, tedy ještě odmocnit, řekl bych.

hodnocení

0x

Počítat to nebudu, ale dávám odkaz na soubor, kde jsou spočítány různé fyzikální příklady a kde jsou taky uvedeny různé vzorce.

Sbirka_fyziky2.pd/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]