Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, diktát je slovní projev učitele a žáci se ho snaží zapsat do sešitů bez chyb a opisování, protože se to bude známkovat. Patrně jde o dotaz na oblíbenost diktátů. Zdravím!
Ano, dick je, přeloženo z angličtiny, skutečně vulgární slovo označující mužský penis. Ovšem, jaký by to mělo smysl v otázce: "Máš rád DIK (dick) táty?", kterou, dle tazatelky, říkají puberťáci? Není to tedy nářečí ani romština, ale jen dotaz na oblibu učiva: "Máš rád diktáty?". Více bych za tím nehledal.
Spíš bych se přikláněla k nějaké zkomolenině z romštiny. Slyšívám děcka, když jdou okolo, jak používají slova, která jsem slychávala od sousedů cyganu. A můj vnuk v legraci prohlásil, že je lovaty čavo. Bohatý kluk. Lovata čaj je bohatá holka.
Mnohé party mají rčení a někdy se to dostane dál za zahranice party, třídy, školy. My jsme třeba používali "úsměv, sokole". Nějak jsem si vzpomněla, když se mě někdo ptal, jak jde život a tohle rčení ze mě vypadlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.