Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fazovy diagramv plyn/pára

Od: herd® odpovědí: 1 změna:
Kde na tomto fázovem diagramu jevrozhraní mezi plynem a přehřátou párou?
Nejsou zde určité další stavy a přechody vychazejici z kritickeho bodu?
doplněno 14.12.22 14:52: Nebo to chápu špatně? Křivky označují zpusob jak prejit z vody na plyn a obracene. (Tam kde je čára,logicky. Mohu prejit zvodydovody useckou ktera nic neprotina)
Co ale mám na začátku a na konci když přejdu 330° úhlovym obloukem kolem kritickeho bodu?
Pak mi vychazi spor ,jelikož podle jedne definice jedu z kapaliny pak prekrocim krit.tlak , pak prekrocim i krit.tepl., pak poklesnu pod krit tlak a anakonec kesnu i pod krit.tepl ajsem v plynu
Podle druheho vyklad se ale porad pohybuji v jedne fazi kdyz neprekrocim zadnou čáru

Fazovy diagramv plyn/pára

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

banan
hodnocení

0x

Tak podle mě tam bude jakýsi pozvolný přechod mezi plynem a přehřátou párou a nějaký jasný přechod bych tam nečekal. Navíc Přehřátá párá se za určitým okolností považuje již za ideální plyn. Je to spíš slovíčkaření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]