Nejste přihlášen/a.
Moje gymnázium má spoločnú jedáleň so základkou. Decká zo základky sa síce prezúvajú skoro vždy, ale sú aj nejaké výnimky. Napríklad, keď majú branné, alebo idú do divadla/kina a potom idú na obed, ak sa už neprezúvajú. My sa musíme prezúvať vždy, inak samozrejme máme vstup do školy povolený len v ponožkách. Tento týždeň som si zrovna zabudol prezuvky. Nezabúdam si prezúvky často, maximálne tak dva-trikrát do mesiaca.Už ráno som sa pri vchode vyzul a bol som poctivo celý deň v ponožkách. Medzi 5. a 6. hodinou sme išli naša trieda na obed. Akurát vtedy tam však išli aj decká z 1. stupňa základky. Na tom by nič nebolo, ale oni boli v rámci telesnej vonku sa guľovať a priamo z vonku išli do jedálne. Všetci mali ešte topánky od snehu. Cítil som sa trápne, keď predo mnou v rade stálo asi 20 žiakov topánkach a za mnou tiež. Niektorí sa aj na mňa dívali, so škodoradostným úsmevom na tvári. Mal som obuté šedé ponožky a na nich už bolo vidno, že ich mám mokré. Príde mi to nespravodlivé.
Dobrý den, nesmíte si to tak brát, protože v životě těch ústrků a nespravedlností zažijete ještě mnoho. Vlastně ani nevím, kdo by měl za Vaši špatnou paměť nést odpovědnost - kromě Vás. Holt, cítíte nespravedlnost vlastním přičiněním, ale spíše to byl trapas, který jste přežil a netrval dlouho. Neberte se tak vážně, vždyť to nebyla tragédie. Zdravím!
Pravidlá nejsou zlé, spíš ti, kdo je nedodržují. Když se vžiješ do situace uklízečky, tak uklízet tu našlapanou jídelnu není určitě žádný extra zážitek.
1/ Učitelky těch dětí z 1. stupně jim měly nařídit, aby se děti vyzuly. Žádná učitelka by si domů do obýváku nevzala třídu dětí s botami od sněhu. Učí tím děti mimo jiné i úctě k lidské práci. Takže chyba je ve vedení těch dětí. Učitelky byly v punčocháčích, jako příklad pro ostatní? A s kozačkami za dveřmi?
2/ Zabúdat přezůvky 2-3x do měsíce podle mě je hodně často. Nestane se nic, pokud si do kapsy pořídíš igelitové návleky. Takové modré pytlíky. Váží pár gramů, do kapsy se v pohodě vejdou. A můžeš je použít kdykoliv a kdekoliv, kde bude nutno se zout. Koupíš je v lékárně za 5 korun. A vidíš to - je po problému. A nemusíš se tahat s prezúvkami. Jen se zamyslet a je vyřešeno. Jaga.
A pokud často zapomínáš, jak píšeš, pořiď si těchto návleků víc. Třeba jedny do bundy, do riflí, do mikiny...aby se Ti nestalo, že zase zapomeneš. Lepší je mít u sebe dvoje, než žádné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.