Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Necítím se dobře v třídě s mím spolužákem

Od: anonymni* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, chodím na střední školu do 1. ročníku a doufala jsem, že pro mě škola bude o dost lepší na střední než na základce. Abych to shrnula na základce jsem měla hrozné stresy a nezapadala jsem mezi spolužáky, když už jsem tam chyběla tak mi neposlali ani učivo a začali být na mě zasedlí učitelé kvůli tomu že se "nepřipravuju". Logicky mi tam bylo špatně a tak jsem se snažila tam nechodit co nejvíc to šlo.. To mi zařídilo dost pomluv jak od spolužáků tak od učitelů.
Zpátky k přítomnosti.. mám spolužák (je plnoletý a přestoupil k nám z jiné školy), který mi každý den říká, že jsem simulant, když přijdu o minutu pozdě do školy kvůli autobusům.. Je to tak už asi měsíc každý den. Dost mi to připomíná základku a přes to co jsem ho prosila to furt dělá. Bohužel tohle není všechno. Krade hodně lidem elektroniku (mobily, tablety a apple pencilky.. s tím že poslední dvě jsou školní majetek) sice ji vždy vrátí, ale je velice nepříjemné když vám někdo sebere tak drahé věci s osobními údaji a vrátí vám je až za půl hodiny.. Dnes jsem sebrala odvahu mu napsat, že jestli nepřestane tak s tím začnu něco dělat.. Jak jinak z jeho zpráv jsem dostala odpovědi typu, že mu vyhrožuju, chci ho napadat, vytahuju traumata jako výmluvu a neuznám svojí chybu. Už mi to fakt vadí a trápí mě to.. Nikdo to nechce řešit se mnou a já mám strach, že když to budu řešit tak přijdu o přátele a přízeň ředitelky.. Dokonce se bojím, že se odehraje stejný scénář co na základce.. Co by jste dělali v situaci ve které teď jsem? Děkuji za všechny odpovědi..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalverner
hodnocení

4x
Čím větší blbost,tím větší problém.Počkejte co Vás čeká až vylezte ze školy.To bude očistec.Žádné zastání od okolí,výmluvy nikoho nebudou zajímat,zloději Vám věci nevrátí,vše budete muset řešit sama,že Vám je na pracovišti s někým špatně nikdo řešit nebude...pro mnohé hotový armagedon.

ahoj*
hodnocení

1x

Co dělat? Hlídat si své věci.! Jak ti může někdo sebrat elektroniku A s osobními údaji co to je? Ty nemáš zaheslovaný mobil!?

Je zvláštní, že ty jsi v prvním ročníku a on má 18 let a více (=plnoletý)? Tak ho pošli k šipku, řekni, ať na tebe nemluví. A hlídej si své věci. Třeba po tobě jede a proto na tebe mluví, anebo na tebe mluví protože na to reaguješ a seš z toho rozhozená ...

No řekni sama, budeš mluvit do zdi? Asi ne, když víš, že ti zeď stejně neodpoví :)) prostě mu jasně řekni, že tě nezajímá, ať si najde jinou oběť.

pouze když nepřestane, tak přemýšlej o stížnosti, ale předtím doporučuju si ho nahrát na video jak tě obtěžuje I když si ho požádala, ať tě neruší

jaj*
hodnocení

1x
který mi každý den říká, že jsem simulant, když přijdu o minutu pozdě do školy kvůli autobusům.. Je to tak už asi měsíc každý den.
Zdroj: poradte.cz/...
To nejde dojít do školy včas?

hodnocení

0x

To je hrozné, je mi to moc líto co prožíváš, věřím, že to musí být velice stresující. Pokud se proti tomu zmetkovi nespojí více lidí, tak bohužel nedá pokoj :(

A co se svěřit školnímu psychologovi? Co na to rodiče?

ltz
hodnocení

0x
Krade věci spolužákům i školní majetek a nikdo s tím nic nedělá? Tak až se někdo opravdu naštve a nahlásí krádež, tak asi hned poletí, kdyz je plnoletý. Je to jen na vás, jak dlouho si to necháte všichni líbit.

liska5
hodnocení

0x

Nic ve zlém, ale něco je asi i ve Vás, prostě Vy nějak přitahujete ty problémy. Dřívější autobus nrejede? Jezdíte s ním jediná ze školy, třídy? Nikdo ze třídy nevidí onoho staršího spolužáka, že si bere cizí elektroniku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]