Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvojka z chování v 8. třídě

Od: patrik odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, vím že budu znít, že jsem úplnej pablb, a to taky jsem, ale teď k věci.

Momentálně jsem v osmé třídě. Během hodiny v jiné učebně se mi někdo cizí hrabal v mé tašce, bez jakého koliv povolení či mého svědomí. Našel cigarety (LM modrý) no a samozřejmě to nahlásil. Jelikož vím, že se mi hrabal v tašce, aniž bych o tom věděl či souhlasil, mi zasahoval do mého "soukromí". Jenomže to tady zas je tvrzení proti tvrzení. Možná dostanu 2 z chování, ještě se to neví jistě. Ale mám obavy že dvojka z chování mi může vážně zkomplikovat přijímačky na střední. Jelikož já jsem ambiciózní a vím za čím si jdu, tak to nechci jen tak nechat plavat. Doplatí za své činy, ať už násilím či slovy, nebo problémem ve škole.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud doplatí na své činy, třeba násilím, jak píšeš, myslíš si, že si ve škole pomůžeš? Trochu si zchladíš žáhu, ale následky si přičti jen sobě. Má to význam? Taktéž, má význam v osmičce hulit? Připadáš si hned jako velkej kluk?

lmgify
hodnocení

3x

> Možná dostanu 2 z chování

Dvojku určitě nedostaneš. Jestli něco, tak možná napomenutí tř.učitele. Ve šk.řádu asi bude, že se ve škole nesmí kouřit, ne že u sebe nemůžeš mít cigarety.

> Doplatí za své činy, ať už násilím či slovy, nebo problémem ve škole.

Jestli chceš nějakou pomstu, proveď ji mimo pozemek a nejbližší okolí školy. Tak nemůžeš být ve škole kázeňsky potrestán, protože se to nestalo ve škole.*frajer* Osobní životní zkušenost (já to tenkrát nevěděl).

Dobrá rada do života: Nekuř! Když si spočítáš, kolik prokouříš za rok, tak je to několik pěkných nových mobilů (každý rok!) nebo pěkné ojeté auto (každý rok!) nebo ... (cokoliv, co si chceš teď nebo kdykoliv v budoucnu koupit). Nehledě na to, že člověk smrdí, hezké holky, které si mohou vybírat, po smraďochách nejedou a ještě kouření přispívá k impotenci.

Chtěl bych potkat v životě kuřáka, který si myslí, že rozhodnutí začít kouřit byl dobrý nápad.

petrovic

Pekne ojete auto kazdy rok! Jak pises? Co to je za blbost? Novy telefon kazdy rok? Ok, prokourim 3 tisice mesicne. 36 tisic za rok. Tak za to, si akorad tak koupim nove letni pneu na auto. Mobil mam za 20 tisic. Uz ho mam 5 let. Stale nemam duvod ho menit. Od 15 ti kourim, od 16 jezdim na motorce. Na zenske jsem v prvaku musel skoro delat poradnik. Kazda se chtela vozit na motorce. Ze jsem kouril, jim bylo fuk. S jednou z tech peknych bab jsem dodneska 20 let. A osobne nelituji zacatku koureni. Moc se mi tu nechce saskovat do 70ti let. To budu jeste dost mozna v zamestnani. Ty urcite menis auto a telefon kazdy rok. Taky mas urcite vsechny ty veci, ktere sis koupil z usetrenych penez, zatimco ja je prokouril. Ja jedine co kupuji 3 krat do roka, je zadni guma na motorce *smich*

ty

@petrovic držím ti palce, ať vydržíš, co nejdéle! A to myslím zcela upřímě :)

Neboť divi tabákových firem, a o tom se příliš mnoho nemluví, tak za posledních 70 let vydělaly tak obrovský kapitál, že si to nikdo nedovede ani představit. Oni totiž 99% zisku vyplatí akcionářům. Kdyby př. Warren Buffett nakoupil pouze tabák, tak by jeho jmění bylo údajně násobně vyšší. Tedy dle některých názorů by byl dnes bezkonkurenčně nejbohatší :)

lmgify

> Pekne ojete auto kazdy rok! Jak pises? Co to je za blbost?

Asi máme jiné představy o tom, co je to "pěkné ojeté auto" (aktuální česká a německá nabídka v tvojí prokouřené cenové skupině).

Těžko budu 14ti letému klukovi vysvětlovat možné úspory jinak než na příkladu něčeho, co ho zajímá - mobil, auto nebo motorka, herní konzole/PC apod.

Tři tisíce investované (8% p.a.) měsíčně po dobu tvých cca. 25 let kouření by dnes měly hodnotu něco kolem 2,8 milionu, tedy každý měsíc by jsi mohl do nekonečna vybírat asi 9,5 tisíce.

> Taky mas urcite vsechny ty veci, ktere sis koupil z usetrenych penez, zatimco ja je prokouril.

Buď si člověk může za ty peníze něco koupit nebo ty 3000 měsíčně navíc na kouření nemusí vydělat a místo toho může mít každý druhý víkend prodloužený na 3 dny nebo mít každý rok extra měsíc dovolené navíc. ;)

petrovic
Ano ano. Jenze v praci vydelam celkem dost penez. Jeste delam doma odpoledne kde vydelam dalsi penize. Pred 8 lety jsem koupil investicni byty. Jeden je uz zaplaceny a vydelava, na druhem jeste bezi hypoteka 10 let, ale to vyjde z penez najmu. Byty z puvodnich 700tisic, maji dnes hodnotu pres 2 miliony korun. To mi prijde jako solidni zhodnoceni. Taky zivot nejak neberu furt jen z hlediska penez. Takze nemam absolutne zadnou motivaci prestat kourit a nekam dal investovat mych 3 tisice prokourenych. Citim se a jsem zdrav. Az to pujde se mnou do kopru, treba se ve me neco hne. Ale o tom s uspechem pochybuji. Jo, koureni je fuj tajbl. Skodi zdravi, leze do penez. Ale zatim tim nikoho neomezuji ani zadneho souseda, lidi neohrozuju na zdravi pasivnim kourenim. Zivot ziju. Az me klepne, tak klepne.
lmgify

Zjevně si vedeš finančně dobře, i když velká část (většina?) tvého příjmu je přinejmenším nemorální ("... jsem koupil investicni byty. Jeden je uz zaplaceny a vydelava, na druhem jeste bezi hypoteka 10 let, ale to vyjde z penez najmu"). Předpokládám, že jsi chtěl napsat: "Lidi mi koupili byty a ještě jim za to účtuji".

Uznávám, že prokouřené 3tis. měsíčně asi nebude částka, která by tě donutila se zastavit a zamyslet. Já pro svůj názor vycházel z běžného, typického platu (republikový, mimopražský medián dle ČSÚ).

Přiznávám také, že budeš asi první kuřák, o kterém vím, že svého kouření nelituje.

Jak jsem už ale psal výše, asi máme jiné představy a názory na některé věci.

petrovic

To je naprosto v poradku. Plne respektuji Tvuj pohled a nazor. Nemusime a ani nemuzeme mit na vse stejny pohled a nazor. Sto lidi, sto chuti. K prijmu, 70% je poctive vydelanych vlastni hlavou a rukama. Zbylych 30% je teda tech nemoralnich jak to nazyvas. Ja to vidim tak. Rodina, pár, jedno dite. Poskytnu jim strechu nad hlavou, pohodovy a neproblemovy najem. Kdyz maji problem, hned resim. Fix hypo mam na 10 let. 10 let jim nezvednu najem ani o korunu. To uz maji u me overeno praxi trvajici x let, co jim pronajimam. Nemam potrebu to zdimat. Jsou za to dost radi a nestresuji se kdy zvednu najem. Energie co jdou nahoru, jsou mimo me moznosti ze, z toho nemam ani korunu. Takze takto to vidim ja. A taky jsi chtel poznat cloveka, co nelituje toho, ze zacal kourit. Tak zde ho mas. Jinak diky za diskuzi *pivo*

hodnocení

2x
Máš zatloukat, že nejsou tvoje, že ti je tam nastrčil a pak tě napraskal aby ti uškodil. Slovo proti slovo a nejspíš by ti nemohli dokázat, že byly tvoje a jemu zase to, že ti je tam nehodil úmyslně. Takhle jsi to měl řešit a když ne, tak jsi vůl a nediv se, když porušuješ zákon. Btw 8 třída to je 14 let ne? To je o 4 roky dříve než zákon ukládá.
Takže si to komplikuješ akorát sám a odplatou si to jen zhoršíš. Nestačí být jen ambiciózní, ale i inteligentní, tak se podle toho chovej, jinak ti jsou ambice víš k čemu.
anet
Já tedy kuřak nejsem. Ale to je opravdu ve školním řádě že nesmí být cigarety? Ano četla jsem ho. A pokud si vzpomínám je tam jen označen zákaz kouření v areálu.
To že má nezletily u sebe cigarety je podle mě normální, kdo je nemá z kuřáků že ano. A že je má o 4 roky dřív než může. Myslím že tenkrát někde bylo že kourit může pod souhlasem rodičů ale je to neprodejné, tudíž prodejné od 18. Nebo se mýlím?
lmgify

@anet: Jak píšeš, žádný zákaz na kouření neexistuje (stejně jako neexistuje zákaz na pití alkoholu, sex apod.). Je jen zakázáno prodávat cigarety mladistvým a zpřístupňovat jim je (asi jen rodiče? - ohrožování mravní výchovy). Co si seženou mladí kde sami, s tím nejde nic dělat a trestaní za to být nemohou.

ml1

Pamatuju si na učňák, kde byly pro kouření vyhrazené prostory. Tzv. prostor K, který se podle stížností majitelů sousedních pozemků různě přesouval (taky jsem byl rád, že se ten kordon kuřáků z cesty do školy přesunul kamsi dozadu k poli, ale jak je to dnes to nevím, dnes jsou na místě pole baráky). Tehdy se smělo kouřit od 16, takže kromě učitelů (ti kouřili v kabinetech, co by tam lezli) tam mohli i žáci, pokud na to mají souhlas rodičů (ten neměl nikdo a nikdo to neřešil).

Kouření opravdu není dobrý nápad a naprostá většina kuřáků to říká zcela otevřeně, ti zbylí to jen nepřiznají.

hodnocení

1x
Jestli tě někdo načapal při hulení a pak tě i s důkazem práskl, dobře ti tak. Pokud jsi "jen" měl cigára u sebe, tak není dvojka z chování ze strany školy nijak obhajitelná. Jinak časem zjistíš, že závislost na kouření je jedna z největších hloupostí, které jsi mohl ve svém životě udělat. Zhuntované zdraví především. Ale zkus si schválně spočítat, kolik za rok prohulíš při krabce denně(kam se po čase téměř jistě dostaneš) a představ si, co by sis za roční kuřivo mohl pořídit.

daska
hodnocení

1x

Můj syn také začal v 8.třídě tajně pokuřovat, postupem let i kouřit. Nepomohly domluvy, že si ničí zdraví, ani kolik peněz to stojí...Pak si v 19ti letech našel slečnu a ta mu dala jasně najevo, že teda smradlavého kuřáka líbat nebude. Ke všemu mu spočítala, kolik to stojí. Navíc se u něj projevilo časem astma. Dneska oba cestují a cigarety se 8 let nedotkl. Nedávno mi řekl: mami, jako vždy jsi měla pravdu, byl jsem blb, ničil jsem si zdraví a vyhazoval peníze...

Některý ženský mají kouzlo. Musí být spokojenej :)

ltz
hodnocení

0x
Možná ti v té tašce ani nikdo nehrabal, ale viděl tě kouřit a pak ukládat cigarety do tašky. Využil toho, co videl a možná tě nemá rád, možná ty si jemu nějak ublížil, tak se mu to hodilo a nahlásit to. Je jasné, že máš teď strach, ale sám si si to zavinil. Ale myslím, že na 2 z chování to nebude. Ale rodičům by to sdělit mohli. /To proto, že jde o zdravi, ne že by ti chtěli ublížit. Ostatní už bude na rodičích, i na tobe/.

Spekulovat lze různě, o tom, co se v dané škole mohlo stát. Každopádně , aby se někdo hrabal v žákově tašce, bez přítomnosti daného žáka, to je jednak StBácká praktika a navíc je to protiprávní. Taky samozřejmě záleží na tom, co je uvedeno ve školním řádu dané školy. Nelze vyloučit, že v některých školních řádech je vyloženě uvedeno, že žák je povinnen na vyzvání učitele umožnit kontrolu obsahu své školní tašky. Ale jakákoliv kontrola má být případně provedena na VYZVÁNÍ a ne tajně. Já si myslím, že kdejaký právník by takovou "fízláckou" praktiku bez větších problémů zpochybnil.

ty
hodnocení

0x

No a co, u mě taky dvojka z chování u výstupního ročníku, průměr pod 1,5, a přijetí bez přijímaček...

A nekouřím dodnes. to byla spíš nějaká póza prostě kouřit.

jinak zajímavé, že píšeš někdo, ale nepíšeš kdo :) spíš nám napiš, čím si ten dotyčný pomohl, anebo chtěl jenom uškodit? No tak na sobě nedávej nic znát a delej že ti to vůbec nevadí a to ho naštve ze všeho nejvíc.

Jestli mě život něčemu naučil, tak tomu, že se nemám rozčilovat ani řešit věci, které nemohu ovlivnit, takové hloupé konání nechávám slabým. Pokud už ses k cigaretám přiznal, dovolil jsi prohlídku svého batohu, a ještě jsi se u toho cukal, no tak to nech být a příjmi trest, pokud řád říká, že cigarety nesmíš mít u sebe. Teď už s tím nic neuděláš, můžeš se akorát omluvit a hlavně si nevymýšlet nějaké nevěrohodné pohádky.

A pro příště, když chceš porušovat pravidla, což silní často dělají, měj připravené různé scénáře pro případ, že budeš přistižen! Zkrátka v hlavě si dopředu připrav, co uděláš, když se stane to a to.

Držím palce.

hodnocení

0x

Tvrzení proti tvrzení to nebude, protože kuřáci smrdí na míle daleko tím dehtem. Vlasy, oblečení a z huby to většinou maskují.

Takže kuřáka pozná každej nekuřák podle smradu a cigára? Že je tam někdo šoupl nemůže být řeč.

hodnocení

0x

Pochybuju, že může být zakázáno, aby nějaký žák nosil ve školní tašce krabičku cigaret. Klidně to může být např. tak, že něčí otec nesl synovi školní tašku a cestou si svoji krabičku cigaret dal do té školní tašky syna a doma tu krabičku zapomněl vytáhnout z tašky.

Není právně v pořádku, aby bylo možné, postihnout nějakého žáka za to, že měl ve školní tašce krabičku cigaret, jestliže tu krabičku v budově školy z tašky nevyndal apod. Obzvláště pokud ta skutečnost byla zjištěna takovým podivným způsobem.

Dám záměrně jiný příklad, z policejního "prostředí". Jestliže nějaký policejní útvar provádí v nějakém objektu tzv. razii, tak celá razie je zdokumentována kamerovým záznamem a je přesně zdokumentováno, co bylo v objektu zabaveno atd.

Právně by nebylo vůbec v pořádku, kdyby nějaký policista sdělil, že třeba ve skříni v daném objektu byl nalezen sáček s nějakou drogou, aniž by to bylo zdokumentováno záznamem.

Principielně podobně není vůbec v pořádku, když někdo žákovi sdělí, že v jeho tašce byla NĚJAK nalezena krabička cigaret. Takové jednání připomíná StB ácké praktiky v minulém režimu, kdy byly tajně prováděny prohlídky bytů apod.

To by přece mohl kdykoliv udělat kdokoliv, donést do školy vlastní krabičku cigaret, a následně sdělit, že tato krabička byla nalezena např. ve školní tašce žáka A nebo žáka B nebo ...

Můj názor je, že pokud by vedení dané školy trvalo na nějakém potrestání žáka, tak by ta "událost" měla mít právní "dohru".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]