Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi učení

Od: orkide odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, jsem na vysoké škole ekonomické a už jsem zoufalá. Vůbec nejde mi učení.Na tuto vysokou školu jsem šla, protože mě tento obor baví a líbí se mi, ale mám neustále špatné známky. Před třemi lety jsem si dodělá maturitu, a to jsem měla vždy jedničky, max dvojku. Avšak nyní na vysoké škole mám většinou D nebo E a často zkoušky opakují, s učivem jsem pozadu, zapomínám odevzdat seminární práce, nebo úkoly. Skripta se snažím aspoň přečíst, nemám bohužel moc času si dělat z nich poznámky, ale moc si z nich nepamatuji. Při studuju pracuji. Nyní máme i dost často v práci přesčasy, takže dělám skoro každý den 10 hodinové směny a má práce je hlavně psychický náročná, do toho starost o domácnost a o syna, na kterého jsem sama. Už jsem hodně vyčerpaná. Připadám si jako nejhloupější člověk na světě. Nechci to vzdát, jsem už v druhém ročníku, moc jsem tuto školu chtěla,byl to můj sen,ale už nevím, jak dál.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Každý na to prostě nemá. Na SŠ nás ještě, dá se říct, vodili za ručičku, připomínali, co máme udělat, přinést, naučit se. VŠ je už spíš o samostatnosti. Přemýšlet sama, co udělat, odevzdat, do kdy. Když schází paměť, zařídit si sešitek a tam si psát povinnosti, co do kdy odevzdat.

Nechala bych to plavat. Maturitu máte, zaměstnání máte taky. A pořád je lepší dobrý a pracující středoškolák, než VŠ, který na to prostě nemá. Raději se věnujte své práci a synovi.

Píšete: Nechci to vzdát, jsemve druhém ročníku. Otočte to a řekněte si: Není to tak velká škoda, jsem přece TEPRVE ve druhém ročníku. A uvidíte, že budete klidnější, vyrovnanější a lépe naložená. Nesmí si toho člověk na sebe nakládat víc, než zvládne. Jaga.

jitkasmutna
Zdravím, dovolím si s Vámi nesouhlasit. Jak víte, zda na to paní má, nebo nemá? A jak jí můžete hned doporučovat ať to vzdá? Sama jsem takovou školu vystudovala a podobným obdobím si prošla, a nejen já, bylo nás tam takových více a nebylo to o tom, že bych na to neměla, jen bylo těžké období, časem se mi známky zlepšili. Kdybych to vzdala, jak Vy rádite paní, tak bych si nafackovala. Je to jen o tom přestat to tolik řešit. Na známky se tolik nedívat, důležité je hlavně udělat zkoušku, třeba i na druhý nebo třetí pokus, od toho ty pokusy jsou. Na známky se Vás stejně nikdo nikdy nebude ptát a ani na to kolikrát jste udělala zkoušku.
Mně pomohlo se naučit prioritizovat v učivu, co je důležité abych umělá a co ne.
Doporučuji paní se podívat na videa o efektivním učení, a nebo si přečíst knihu o učení. Pokud nemá paní čas na poznámky, tak si je sehnat např.od spolužáků a nebo na www.primat.cz
Co se týče zapomínání, doporučuji si koupit plánovací diář a mít jej neustále při sobě, zapisovat si do něj veškeré zkoušky, přednášky, či seminárky. A v neposlední řadě si najít čas i na relax, protože i hlava a tělo si potřebujou odpočinout, a když jste odpočatá, jste i schopná lépe udělat test či zkoušku.

hodnocení

1x

Určitě nejste hloupá. Jste prostě vyčerpaná. Dítě, práce a VŠ je obrovská nálož pro každého, ne tak když jste na to sama. Tak jsem dokončovala VŠ, jen státnice a diplomku, rozvedená, s tříletým dítětem a pracující. No, bylo to opravdu hrozné, myslím, že za dalších 40 let života jsem takovou zátěž už nezažila. Zřejmě práci potřebujete, ale nemohla by Vám aspoň s péčí o dítě pomoci rodina? Rodiče, sourozenci? Nebo rozumná sousedka, abyste měla aspoň pár hodin času na studium? Kamarádka? Na domácnost se vykašlete, dělejte jenom to, co je nezbytné, aby Vám to nespadlo na hlavu. Třeba mytí oken, to klidně počká než dostudujete. Nepomohl by třeba otec dítěte?