Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se učit

Od: kuk* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

jako malá jsem se naučila učit "memorováním" Ví, že je to ten nejhorší způsob a teď vnímám, že mám docela v dosti věcech mezery např. dějiny atak.

Mohl by mi někdo poradit, jak se učit efektivně a hlavně, aby mi to hned z hlavy nevypadlo.

Předem děkuji a přeji hezký večer

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím.

Obecně fungující "recept"neexistuje. Různí lidé jsou různé učební jakoby "typy". Někdo se efektivně učí poslechem, jiný člověk se efektivně učí vypisováním poznámek atd. Je potřebné zkoušet a kombinovat různé učební metody. Trochu humorně bych to přirovnal ke scénce z komedie - Vesničko má středisková. Pokud jste tu komedii neviděla, tak se na ní případně můžete podívat.

Tam drží pan Pávek pivo a druhé pivo nabídl hrobníkovi.

A doktor se pana Pávka ptá-

Fando, jak jsi přišel na to, že pivo je dobrý dávat na sedmý schod?

Fanda doktorovi odpoví-

Dlouhodobým zkoušením. Z šestýho schodu je pivo ještě moc teplý a z osmýho schodu už je pivo přechlazený

:)

Tady je odkaz na jeden soubor:

pdf.umb.sk/...

Jednou z metod je společné učení se se spolužačkou (je li to možné) a vzájemné zkoušení se (někde doma)

krtek6

Přesně...tohle je individuální...třeba já zdědil po matce, že se učím očima...např. čtení návodů mi nic neřekne...stačí se mi podívat někomu na praktickou ukázku s případným doprovodným výkladem, který musí být k věci...a je to srozumitelnější...a naopak třeba u mě netáhnout abstraktní věci...hlavně teda v matice... když skončily jablíčka a hrušky:-D;)

liska5
hodnocení

0x

Já mám optickou paměť. Tak jsem si vše kreslila /anatomie/ nebo mapy. Rozepisovala učivo do schémat. Na něco jsem měla i minikartotéku. Na dějepis jsem si dělala různě podrobné časové přímky s úsečkami jednotlivých etap a událostí. Už jsem je předala vnukům.

České názvy jsem lepila Ukrajinkám na předměty po bytě.. Taky metoda...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]