Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jako malá jsem se naučila učit "memorováním" Ví, že je to ten nejhorší způsob a teď vnímám, že mám docela v dosti věcech mezery např. dějiny atak.
Mohl by mi někdo poradit, jak se učit efektivně a hlavně, aby mi to hned z hlavy nevypadlo.
Předem děkuji a přeji hezký večer
Zdravím.
Obecně fungující "recept"neexistuje. Různí lidé jsou různé učební jakoby "typy". Někdo se efektivně učí poslechem, jiný člověk se efektivně učí vypisováním poznámek atd. Je potřebné zkoušet a kombinovat různé učební metody. Trochu humorně bych to přirovnal ke scénce z komedie - Vesničko má středisková. Pokud jste tu komedii neviděla, tak se na ní případně můžete podívat.
Tam drží pan Pávek pivo a druhé pivo nabídl hrobníkovi.
A doktor se pana Pávka ptá-
Fando, jak jsi přišel na to, že pivo je dobrý dávat na sedmý schod?
Fanda doktorovi odpoví-
Dlouhodobým zkoušením. Z šestýho schodu je pivo ještě moc teplý a z osmýho schodu už je pivo přechlazený
Tady je odkaz na jeden soubor:
Jednou z metod je společné učení se se spolužačkou (je li to možné) a vzájemné zkoušení se (někde doma)
Přesně...tohle je individuální...třeba já zdědil po matce, že se učím očima...např. čtení návodů mi nic neřekne...stačí se mi podívat někomu na praktickou ukázku s případným doprovodným výkladem, který musí být k věci...a je to srozumitelnější...a naopak třeba u mě netáhnout abstraktní věci...hlavně teda v matice... když skončily jablíčka a hrušky
Já mám optickou paměť. Tak jsem si vše kreslila /anatomie/ nebo mapy. Rozepisovala učivo do schémat. Na něco jsem měla i minikartotéku. Na dějepis jsem si dělala různě podrobné časové přímky s úsečkami jednotlivých etap a událostí. Už jsem je předala vnukům.
České názvy jsem lepila Ukrajinkám na předměty po bytě.. Taky metoda...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.